Kurakligi Firsata Çevirmislerdi Açiklamasi Ilkbaharla Su Seviyesi Yükseldi, Yol Sular Altinda Kaldi

Tokat’in Almus ilçesinde su seviyesinin düstügü baraj yatagina ulasimi 13 kilometre kisaltan stabilize yol yapildi. Barajin tekrar dolmasiyla stabilize yol sular altinda kaldi.

Kurakligi Firsata Çevirmislerdi Açiklamasi Ilkbaharla Su Seviyesi Yükseldi, Yol Sular Altinda Kaldi
Geçtigimiz aylarda Tokat’in Almus ilçesinde tarimsal sulama, elektrik üretimi ve balikçilik yapilan baraj gölünde su seviyesi yüzde 29’a düstü. Yaz aylarinda tarimsal sulama, elektrik üretimi için suyun birakilmasi yetersiz yagis ve kurakligin da etkisiyle barajda su seviyesi kiyi seridinden yaklasik olarak 200 metre çekildi. Sularin çekilmesi ile birlikte baraj yatagina kaymakamligin öncülügünde belediyeler ve il özel idaresinin destegiyle stabilize yol yapildi. Yapilan stabilize yol sayesinde 2 belde ve 19 köyün ilçeye ulasiminin 13 kilometre kisalmasi saglandi. Ilkbaharin gelmesiyle birlikte yagislar etkisini artirdi. Baraj gölünde su seviyesinin artmasiyla stabilize yol sular altinda kaldi.

"Yagislar artinca yol sular altinda kaldi"

Yöre sakinlerinden Aydin Balka, stabilize yolun sular altinda kaldigini belirterek, "Bu yol yeni yapildi. Sular çekildiginde yapilmisti. Yapildiginda sular altinda kalacagi biliniyordu. Kestirme yol olsun vatandaslarin gittigi yol kisalsin diye yapilmisti. Ilkbahar’in gelmesiyle birlikte yagislar artti, yagislar artinca yol sular altinda kaldi. Sular altinda kalmasi da bekleniyordu. Burada yasayan köylülere büyük tasarruf sagliyordu" dedi.



"Ambulanslar ve diger yöre halkina ait araçlar buradan geçiyordu"

Yöre sakinlerinden Cafer Dönmez, stabilize yolun yakit açisindan tasarruf sagladigini belirterek, "Geçtigimiz yil sular çekilmisti, bu yolda o zaman yapildi. Köylülerin yolunun kisalmasi için yapildi. Tahminimce 8 kilometre kadar yol kisaliyordu. Tekrar sular yükselince yol sular altinda kaldi. Ambulanslar ve diger yöre halkina ait araçlar buradan geçiyordu, çok tasarruf sagliyordu. Sular yükseldigi için yol iptal oldu. Su çekildiginde yol yine ortaya çikacaktir, sular çekilmezse yine ayni yoldan devam edecegiz. Bu yol tahminimce 8 köye kolaylik sagliyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA