Yozgat, Cumhurbaskani Erdogan'in En Yüksek Oy Aldigi 4. Il Oldu

Yozgat, Cumhurbaskani Seçimi ikinci tur oylamasinda ülke genelinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a yüzde 76.36’lik oranla en çok oy veren iller arasinda 4. sirada yer aldi.

Yozgat, Cumhurbaskani Erdogan'in En Yüksek Oy Aldigi 4. Il Oldu
Dün yapilan Cumhurbaskani Seçimi ikinci tur oylamasinda resmi olmayan sonuçlara göre ülke genelinde yüzde 52,16 oy alan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, bir kez daha cumhurbaskani seçildi. 14 Mayis seçim sonuçlarina göre oy oranini birçok il ve ilçede artiran Cumhurbaskani Erdogan’a destek veren illerin arasinda Yozgat’ta yer aldi. Resmi olmayan sonuçlara göre Yozgat yüzde 76.36’lik oranla Bayburt, Gümüshane ve Çankiri’nin ardindan Cumhurbaskani Erdogan’a en fazla destek veren 4. il oldu. AK Parti Yozgat Il Baskani Yusuf Baser de cumhurbaskanligi seçimlerinde Cumhurbaskani Erdogan’a destek veren Yozgat halkina tesekkür etti.

Yozgat halkina tesekkür etti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 21 yildir Yozgat’a yaptigi hizmetlerin karsiligi olarak Yozgat halkinin da tüm seçimlerde Cumhurbaskanina her türlü destegi verdigini söyleyen Il Baskani Baser, “Yozgat hem 28. Dönem Milletvekilligi Seçiminde hem de dün yapilan Cumhurbaskani Seçiminde en çok oy veren iller siralamasinda 4. oldu. Yüzde 76’nin üzerinde halkimiz cumhurbaskanimiza oy vererek destek olmustur. Cumhurbaskanimiz Yozgat’i seviyor, Yozgatli da Cumhurbaskanimizi seviyor. Desteklerinden dolayi tüm halkimiza tesekkür ediyorum. Bundan sonra çalismalarimiz artarak devam edecektir.” dedi.



Ölene kadar Cumhurbaskanimizin yanindayiz

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Yozgatlilar olarak yaninda olduklarini söyleyen vatandaslardan Ali Pekdemir ise, “Dünyada çeyrek asirdir hiç yenilmeden devlet yönetiyor, Yozgat halki olarak millet olarak ölene kadar Reisi Cumhurumuzun destekçisiyiz. Rabbim isini gücünü rast getirsin, oyumuzu da zaten ona verdik. Her adam lider olmaz lider dogustan olur” seklinde konustu.

Yozgatlilar olarak gereken destegi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a verdiklerini belirten Ziya Yarici da, seçimlerin ülke için hayirli olmasini diledi.

Bizim için iftihar kaynagi

Seçim sonuçlarinin Yozgat halki için iftihar kaynagi oldugunu söyleyen Recep Kunduz ise “Yozgat milli manevi duygularinin yogun oldugu bir sehir. Dolayisiyla Reisi Cumhurumuzun yaninda oldugumuzu bir kez daha gösterdik. Bu sonuç bizim iftihar kaynagimiz. Artik is siyasilerimize düsüyor daha fazla gayret edeceklerini düsünüyorum” ifade etti.

Kaynak: İHA