TÜBITAK Açikladi Açiklamasi SUBÜ Birçok Alanda Türkiye Ortalamasinin Üzerinde

SUBÜ, TÜBITAK tarafindan hazirlanan Üniversiteler Yetkinlik Analiz Sonuçlari’nda birçok alanda hem kalite hem de hacim bakimindan Türkiye’deki üniversite ortalamalarinin üzerinde yer aldi.

TÜBITAK Açikladi Açiklamasi SUBÜ Birçok Alanda Türkiye Ortalamasinin Üzerinde
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), TÜBITAK’in yayinladigi ‘Üniversiteler Yetkinlik Analiz Sonuçlari’ çerçevesinde bilgi güvenligi, elektronik donanim teknolojileri, gömülü sistemler, çevre-aritma teknolojileri, çevre-meteoroloji ve atmosfer bilimi, nükleer enerji, inorganik kimya, eklemeli imalat, geleneksel imalat teknolojileri, içten yanmali motor teknolojileri ve otomotiv sektöründe malzeme teknolojileri alanlarinda hacim ve kalite olarak Türkiye’deki diger üniversitelerin ortalamalarindan yüksek bir noktada yer aldi. TÜBITAK’in üniversitelerin arastirma alanlari bazinda performanslarinin birbirine karsilastirmali olarak degerlendirilebilmesini saglamak ve ayrica bir üniversitenin kendi bünyesinde arastirma faaliyeti yürüttügü tüm arastirma alanlarindan hangilerinde yetkin oldugunu analiz etmesine imkan sunmak amaciyla hazirladigi analizde 132 alt arastirma alani yer aliyor.

TÜBITAK’in Üniversiteler Yetkinlik Analiz Sonuçlari’na iliskin bir degerlendirmede bulunan SUBÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Fuat Boz, “Hacim ve kalite göstergeleri temelinde yapilan bu analizde kalite göstergeleri arasinda; yayinlara yapilan atiflar, arastirma verimliligi, Ar-Ge ve yenilik projeleri, uluslararasi is birlikleri ve uluslararasilasma çalismalari gibi basliklar yer aliyor. Hacim göstergeleri arasinda ise; dünyadaki bilgi birikimine katki, akademik deger olusturan kritik kitlenin üniversitelerdeki varligi, Ar-Ge ve yenilik proje hacmi ile üniversitelerin ilgili alanlardaki Türkiye’ye görece bagil odaklanma endeksi bulunuyor” dedi.

Birçok alanda hem kalite hem de hacim bakimindan Türkiye’deki üniversitelerin ortalamalarinin üzerinde yer aldiklarini kaydeden Boz, “Kalite bakimindan ortalamanin üstünde olup hacim bakimindan altinda oldugumuz, hacim bakimindan ortalamanin üstünde olup kalite bakimindan altinda bulundugumuz alanlar da TÜBITAK tarafindan belirtilmis. Biz eksik olan alanlarimiza odaklanarak bunlarda da ortalamanin üzerine çikmak için gayret sarf edecegiz. Halihazirda iyi oldugumuz alanlari ise daha da güçlendirmek için çalismalar gerçeklestirecegiz. Yol haritasi niteliginde bir raporu simdiden olusturduk. Böylesi detayli bir çalismayi hayata geçirerek olumlu ve olumsuz yönlerimizi görmemizi ve bu dogrultuda aksiyon almamizi saglayan TÜBITAK’a tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA