Sahibinin Komutunu Dinleyen Keçi, Sahibinden Biran Olsun Ayrilmiyor

Yozgat’ta maskot ismindeki keçi ile sahibi arasinda olan bag dikkat çekiyor. Sahibinin komutunu dinleyen birlikte yemek yiyip zaman geçiren maskot, sahibinin pesinden de biran olsun ayrilmiyor.

Sahibinin Komutunu Dinleyen Keçi, Sahibinden Biran Olsun Ayrilmiyor
Yozgat’in Sorgun ilçesine bagli Arapli kasabasinda çobanlik meslegiyle ugrasan Adem Göçer (46), annesi ölen yavru keçiyi, biberonla besleyip büyüttü. Keçiye ‘maskot’ adini veren Göçer ile keçi arasinda güçlü bir bag olustu. Kisa zamanda sürüye karisan keçi sahibinin biran olsun pesinden ayrilmazken sürünün de maskotu haline geldi. Sahibi komut verip çagirdiginda yanina gelen maskot, sahibiyle yemek yiyip uyuyarak gününün büyük bir bölümünü onunla geçiriyor.

4 yil önce Yozgat’in Arapli kasabasinda çobanlik meslegine basladigini söyleyen Adem Göçer, “Bu süre içinde hayvanlarla olan bagim güçlendi. Çobanlik çok güzel bir meslek, hayvanlarin dilini anlamak ayricalik ister. Benim maskot adinda bir keçim var. Her yere benimle birlikte gider, çagirdigimda yanima gelir, yemegi birlikte yeriz. O benim eglencem onunla dogada vakit geçiriyoruz. Keçimi satmiyorum, küçüklükten beri benimle birlikte annesi de babasi da ben oldum. Onu sütle, biberonla büyüttüm. Benim ile sürüyle birlikte gelip gitmeye basladi.

Onunla bir bagimiz olustu simdi nerede olursam olayim çagirdigim zaman gelir. Bir yildir hep yan yanayiz.” dedi.

Kaynak: İHA