Manisa Büyüksehir Belediyesinden Üreticiye Büyük Destek

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün öncülügünde tarimsal ve kirsal kalkinmaya yönelik 2023 yili bütçesinin 122 milyon TL olarak belirlenmesinin ardindan üreticilere yönelik destekler art arda gelmeye devam ediyor.

Manisa Büyüksehir Belediyesinden Üreticiye Büyük Destek
Manisa Büyüksehir Belediyesi, tarimsal ve kirsal kalkinmaya yönelik destekleme ve projelerine araliksiz devam ediyor. Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün öncülügünde 2023 yili bütçesinde tarimsal desteklemelere 122 milyon TL ayiran Manisa Büyüksehir Belediyesi, 10 bin meyve üreticisine 100 bin kasa ve 10 bin sebze üreticisine 100 bin sepet (Kelter) alimi için ihaleyi kazanan firma ile sözlesme imzaladi. Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanliginda gerçeklestirilen sözlesme imzalamasina Daire Baskani Yilmaz Usta ve yüklenici firma temsilcisi katildi.



Yüzde 100 büyüksehir hibe destegiyle

Il genelinde meyve ve sebze yetistiriciliginin yogun olarak yapildigi mahallelerde kalite ve verimi arttirmayi hedeflediklerini ifade eden Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, “Bu hedefle hasat edilen ürünlerin tasimaciliginda kullanmak üzere 15 dekar ve alti üretim yapan sebze üreticilerimize kisi basi 10 adet plastik sepet ile 15 dekar ve alti üretim yapan meyve üreticilerimize kisi basi 10 adet plastik kasa desteklemesinde bulunacagiz. Bu desteklememiz yüzde 100 hibe olarak yapilacak. Toplamda 100 bin adet plastik sepet ve 100 bin adet plastik kasa alimi ihalemizi gerçeklestirdik. Bugün de yüklenici firma ile sözlesme imzaladik. Desteklemede bulunulacak plastik sepet ve plastik kasa için ilçe kontenjanlarimiz sinirli sayidadir. Basvuru kriterlerine uygun üreticilerimizin Manisa Büyüksehir Belediyesi Ilçe Muhtarlik Isleri Sube Müdürlüklerine giderek ön kayit yaptirmalari gerekmektedir. Yaklasik 9,5 milyon TL’yi bulacak desteklememizin üreticilerimize hayirli olmasini diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA