KSO Baskani Büyükegen Açiklamasi 'Yeni Reformlarla Büyük Türkiye'yi Insa Etme Zamani'

Konya Sanayi Odasi (KSO) Baskani Mustafa Büyükegen, seçim sonuçlarinin hayirli olmasini dileyerek, “Artik zaman, yeni reformlarla büyük ve daha güçlü Türkiye’yi insa etme zamani” dedi.

KSO Baskani Büyükegen Açiklamasi 'Yeni Reformlarla Büyük Türkiye'yi Insa Etme Zamani'
Baskan Büyükegen, seçim sonuçlarini ve is dünyasinin beklentilerini degerlendiren bir açiklama yapti. Açiklamasinda Türkiye’nin bir seçim dönemini daha geride biraktigini belirten Büyükegen, Cumhurbaskanligina yeniden seçilen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i tebrik etti. Büyükegen, “Milletimizin sagduyusu ve feraseti ile uzun ve zorlu bir seçim dönemini daha geride biraktik. Artik seçim gündeminden hizla uzaklasarak, ekonomi gündemine ve reformlara odaklanmaliyiz. Yeni kurulacak hükümetten öncelikli beklentimiz, üretim odakli yeni bir ekonomik hamle ve kalkinma süreci insa edilmesidir. Siyasi görüsü ne olursa olsun hepimiz için, güçlü Türkiye hedefi etrafinda kenetlenme, durmadan yorulmadan çalisma ve üretme zamani” dedi.



“Güçlü Türkiye’nin mimar sehirleri arasinda yer alacagiz”

Sanayicilerin finansmana erisimlerinin kolaylastirilmasi gerektigini ve yüksek enflasyonla mücadelenin daha etkin bir sekilde sürdürülmesinin sart oldugunu vurgulayan Büyükegen, sunlari söyledi: “Konyali sanayiciler olarak, pandemi basta olmak üzere Rusya-Ukrayna savasinin ekonomiler üzerinde olusturdugu kirilma dönemlerinde dahi üretimden asla vazgeçmedik. Sartlar ne kadar zorlu olursa olsun üretim, istihdam ve ihracati önceledik. Bugün güçlü sanayi tesislerimizle, üretim kabiliyetimizle ve yillik 3.2 milyar dolarin üzerindeki ihracatimizla ülkemizin kalkinmasina güç veriyoruz. Insallah Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilinda da ayni azim ve kararlilikla üretmeye devam edecek, güçlü Türkiye’nin mimar sehirleri arasinda yer alacagiz.”
Kaynak: İHA