7 Bin 291 Ögrencinin Girecegi LGS Için Son Hazirliklar Tamamlandi

Zonguldak’ta Liselere Geçis Sistemi (LGS) çerçevesinde 4 Haziran 2023 Pazar günü gerçeklestirilecek merkezî sinava iliskin son hazirliklar, Il Milli Egitim Müdürü Züleyha Aldogan baskanliginda toplantida gözden geçirildi.

7 Bin 291 Ögrencinin Girecegi LGS Için Son Hazirliklar Tamamlandi


Zonguldak Merkez ve 7 ilçede sinavin saglikli bir sekilde gerçeklestirilebilmesi için alinan önlemlerin degerlendirildigi toplantida sinava iliskin hazirliklar ve sinav sürecinde yapilacak is ve islemler ayrintili olarak ele alindi.

Il Milli Egitim Müdürü Züleyha Aldogan, yapilan toplantinin birinci oturumuna; Zonguldak Merkezdeki 21 sinav binasinda görevli bina sinav komisyonlari ve Bölge Sinav Yürütme Komisyon üyeleri, toplantinin ikinci oturumuna; Egitim Müfettisleri Baskani, Il Milli Egitim Müdür Yardimcilari ,Egitim Müfettisleri, Ilçe Milli Egitim Müdürleri, Ölçme Degerlendirme ve Sinav Hizmetlerinden sorumlu Sube Müdürleri, Il temsilcisi olarak görevlendirilen Sube Müdürleri katildi.



Pazar günü gerçeklestirilecek LGS sinavina iliskin son hazirliklari degerlendiren Il Milli Egitim Müdürü Züleyha Aldogan; “Ilimizde 121 okulumuzda, 517 normal salon, 99 tek kisilik salonda 7 bin 291 ögrencimizin katilimi ile gerçeklestirilecek olan liselere geçis sistemi kapsaminda yapilacak merkezî sinava iliskin hazirliklari degerlendirme firsati bulduk. Ögrencilerimizin ögrenim hayatlarinda önemli adimlardan birisi olan bu sinavin sorunsuz saglikli bir sekilde gerçeklestirilebilmesi için Ilimizde tüm tedbirlerimizi aliyoruz. Sinav binalarimizda, bina sinav komisyonlarimiz sinava iliskin tüm tedbirleri alarak hazirliklari tamamladilar. Salonlarda  görev yapacak ögretmenlerimizin görev tanimlamasi yapildi. Sinav öncesi, sinav süreci ve sinav sonrasi yapilacak çalismalara dair bina sinav komisyonlarimizi bilgilendirdik. Tüm çabalarimiz evlatlarimizin gelecegi için. Milli Egitim Bakanligimiz Ölçme Degerlendirme ve Sinav Hizmetleri Genel Müdürlügümüz koordinasyonunda Türkiye genelinde gerçeklestirilecek olan Sinavla Ögrenci Alacak Ortaögretim Kurumlarina Iliskin Merkezî Sinav (LGS) 2023’ün tüm uygulama hassasiyetleri degerlendirildi ve büyük bir titizlikle Ilimizde uygulanacak. Bu sinavin, sinav sürecindeki  ögrencilerimize, ülkemize hayirli olmasini diliyor, sinava girecek tüm ögrencilerimize basarilar diliyorum.

Evlatlarimizin, hayallerine giden yollarinda onlari desteklemeye devam edecegiz.”

Ayrica ögrenciler LGS kapsamindaki sinava kendi okullarinda girecekler. Sinav giris belgeleri, okul müdürlükleri tarafindan elektronik ortamda alinip onaylanarak ögrencinin sinava girecegi salon ve sirada hazir bulundurulacak.
Kaynak: İHA