Ünlü Tarihçi Ilber Ortayli Oyunu Atatürk Kitapligi'nda Kullandi

Ünlü tarihçi Ilber Ortayli, Beyoglu Gümüssuyu’ndaki Atatürk Kitapligi’na gelerek oyunu kullandi. Ortayli, IHA muhabirinin seçim temennisi sorusu üzerine, "18.00’dan sonra gelirseniz size temennim konusunda etrafli seyler söylerim" dedi.

Ünlü Tarihçi Ilber Ortayli Oyunu Atatürk Kitapligi'nda Kullandi
Ünlü tarihçi ve Profesör Ilber Ortayli, Cumhurbaskanligi seçimleri ikinci turunda oy kullanmak için Gümüssuyu’nda yer alan Atatürk Kitapligi’na geldi. Saat 14.00 sularinda oy kullanacagi salona gelen Ortayli, oy kullanma isleminin tamamlanmasinin ardindan görevlilere kolay gelsin dileklerinde bulundu. Oy kullanmak için Atatürk Kitapligi’na gelen diger vatandaslar da Ilber Ortayli ile fotograf çektirdi. Ortayli, Atatürk Kitapligi’ndan ayrilirken IHA muhabirinin sorularina yanit verdi.

"Saat 18.00’dan sonra gelirseniz size temennim konusunda etrafli seyler söylerim"

Ortayli, "Hayirlisi olsun insallah. Bekliyoruz bakalim. Yogunluktan haberim olmadigi için burayi tanimlamam mümkün degil. Burasi çok yaygin bir sandiktir. Bizim mahallenin halkinda sabah 8’de kalkip sandiga gitmek gibi bir heyecan yoktur. Bütün güne yayilirlar. Onun için yogunlugu ölçemem. Ben de dahilim. Bakin saat 2 oldu. Zor yetistim. Saat 18.00’dan sonra gelirseniz size temennim konusunda etrafli seyler söylerim. Simdi demokrasiye hürmetimiz dolayisiyla söylemiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA