Hatay'da Cumhurbaskanligi 2. Tur Seçimi Için Oy Verme Islemi Basladi

Kahramanmaras merkezli depremlerin en büyük yikimi yaptigi Hatay’da, Cumhurbaskani 2. tur seçimi çerçevesinde oy verme islemi basladi. Yakinlari ile oy verme islemi sirasinda karsilasan Hataylilar, duygusal anlar yasadi.

Hatay'da Cumhurbaskanligi 2. Tur Seçimi Için Oy Verme Islemi Basladi
Cumhurbaskani 2. tur seçimi çerçevesinde oy verme islemi, tüm kentlerde oldugu gibi Hatay’da da basladi.

Vatandaslar, hasarsiz olan okullarda ve hasarli okullarin bahçelerine kurulan 167 konteynerde oy vermek için yogunluk olusturdu. Erken saatlerde sandiklarin basina gelen görevliler yeminlerini ettikten sonra hazirliklarini yapip seçmenleri beklemeye basladi.

Saatler 08.00’i gösterdiginde Hataylilar oy vermeye basladi.

Katilimin yogun oldugu gözlemlenen Defne ilçesindeki Mustafa Kemal Akbay Ilkokulu bahçesinde polis ekipleri de genis güvenlik önlemi aldi. Okulun agir hasarli olmasi nedeniyle bahçede ve alt yolda olmak üzere toplamda 21 konteynerde oy verme islemi gerçeklestiriliyor. Yakinlari ve mahalleden komsulariyla okul bahçesinde karsilasan aileler duygusal anlar yasadi. Birbirlerine sarilan vatandaslarin gözlerinin doldugu zaman zaman agladiklari görüldü.

Hatay’da ilk seçimde 3 bin 52 sandikta, 1 milyon 62 bin 886 seçmenden, 883 bin 992’si oy vermisti.

"Oyumu kullanmaya geldim"

Oyunu kullanan Mehmet Sahut, "İçel Anamur’dan oyumu kullanmak için geldim. Sehrimi bu sekilde gördügüm zaman daha kötü oluyorum. Zor durumda oldugum halde oyumu kullanmaya geldim. Insallah memleketim düzelir, buna inaniyorum" dedi.



"Vatandaslik görevimiz"

Oyunu veren Esen Adadetepe ise, "Enkaz altindan 2 çocugumla çiktim. Sehrimize her zaman geliriz. Ülkemiz için hayirli ugurlu olsun. Vatandaslik görevimiz. Komsularimizi gördük ama yine bekleyecegiz. Sehir kurulsa bile acimiz büyük" diye konustu.

Kaynak: İHA