Marmara Bölgesi'nin En Büyük Huzurevi Edirne'de Yükseliyor

Yasli nüfusun en yogun oldugu illerden olan Edirne’de ihtiyaç dolayisiyla 180 milyon TL’lik yatirimla 200 yatakli huzurevi insaati çalismalari devam ediyor.

Marmara Bölgesi'nin En Büyük Huzurevi Edirne'de Yükseliyor


Edirne’de yapimi süren ve 2024 yilinda tamamlanmasi planlanan 200 yatakli yeni huzurevi insaatini kontrol eden Edirne Valisi Hüseyin Kürsat Kirbiyik, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Bilgin Özbas’tan bilgi aldi. Huzurevi insaat çalismalarini yerinde inceleyerek açiklamalarda bulunan Vali Kirbiyik, Trakya genelinde oldugu üzere Edirne’de yas ortalamasinin yüksek oldugunu hatirlatti. Vali Kirbiyik, “Genç nüfusumuz maalesef her geçen yil oransal olarak daha da azaliyor. Dolayisiyla nüfusumuzun ortanca ve yasli nüfus miktari da artiyor. Tabi yasli vatandaslarimiza hayatlarini devam ettirirken en yüksek nitelikte hizmet sunabilmek bizim temel öncelikli hedeflerimizden bir tanesidir. Devlet olarak hâlihazirda bu faaliyetleri zaten yürüttügümüz merkezdeki 110 kapasiteli huzurevinin zaman içerisinde olusan yipranmasiyla ve eksiklikleriyle karsi karsiya kalmistik. Burada geçen yil baslanan bir insaat oldu. Yasanan süreçte baglantili olarak bir tasfiye gerçeklesti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligimiz tekrar proje bedelini ve ödenekleri yineledi. 180 milyon TL’lik bir yatirimla ihale is ve islemleri tamamlandi. Gerçekten projenin içerisinde her türlü detay düsünülmüs ve en üst seviyede en üst nitelikte hazirlanmis bir proje. Bittigi zaman bu güzelligi o üst kaliteyi de hep birlikte görecegimizi düsünüyorum" dedi.



“Marmara bölgesinin en büyük huzur evlerinden birisi olacak”

Yapimi devam etmekte olan huzurevinin 200 yatak kapasiteli olacagini vurgulayan Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Bilgin Özbas, Edirne’de yapimi devam eden huzurevi 56 tek kisilik oda, 56 çift kisilik oda ve 12 aile odasi olmak üzere toplam 200 kapasiteli olacagina vurguladi. Özbas, “Insaatimiz hizli bir sekilde devam ediyor. En kisa sürede tamamlayip hizmete açilmasini bekliyoruz. Marmara Bölgesi’nin en büyük huzur evlerinden birisi olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA