Denizlililer Depremzede Gelinin Dügününü El Birligiyle Yapti

Kahramanmaras merkezli depremde birçok yakinini kaybeden gelin, tanistigi Denizlili gençle dünyaevine girdi. Hiçbir yakini dügüne katilamadigi için duygusal anlar yasayan gelini mutlu gününde yalniz birakmayan vatandaslar, çiftin yeni yuvasini da el birligiyle kurdu.

Denizlililer Depremzede Gelinin Dügününü El Birligiyle Yapti
Denizlili Nuri Açikgöz, 2020 yilinda Hatay’da satis danismani olarak çalismaya basladigi sirada tanistigi Ilkay Mercan’i depremden 1 gün önce Denizli’ye çagirdi. Kentte evlenme plani yapan ve hazirliklara baslayan çift, meydana gelen deprem haberiyle yikildi. Apar topar deprem bölgesine giden çift, arama kurtarmaya yardim ederken, gelin de birçok yakinini kaybetti. Yeni baslangiç için çift, Denizli’ye geri döndü. Yakinlarini kaybettigi için mutlu güne, kiz tarafindan hiç kimsenin katilis saglamayacagi haberinin ardindan Denizli el birligiyle çifte destek oldu. Verilen desteklerle dügün alisverislerini yapan çift, sehirdekilerin katilimiyla dünyaevine girdi.

“Niyetim esimin yalniz kalmamasiydi ve su an çok sükür yalniz degiliz”

Esiyle birlikte birçok zorlukla karsilastiklarini ve bunlarin üstesinden gelmeyi basardiklarini dile getiren Nuri Açikgöz, “Ben yaklasik 3-4 yil önce Hatay’in Iskenderun ilçesinde 8 aylik bir dönemde çalistim. Bu dönem içerisinde Ilkay ile tanistim. Sonradan birbirimizi sevdik ve konusmaya devam ettik. Depremden 1 hafta önce Ilkay’i nikah islemleri için Iskenderun’dan çagirdim. Içime mi dogdu ne oldugunu bilmiyorum ama Ilkay ile beraberken, bir gün deprem oldu. Ailesine ulasamadik ve Ilkay’in zaten esyalari ile her seyi oradaydi. Sonrasinda Iskenderun ilçesine gittik ve oradan geri dönerken sikintilar yasadik. Denizli Sosyal Paylasim Grubu yöneticilerinden Yüksel Agabey ile tanistik ve Denizli’ye gelmemize yardimci oldu. Buraya geldikten sonra nikah islemlerini yaptik ve Ilkay’in ailesi depremzede oldugu için gelemeyecekti. Ilkay dügün yapacagimiz tarih belli olunca, bana ’Kimsem yok, öksüz gibi dügün yapacagim’ dedi.

Benim de aklima Yüksel agabey geldi. Denizli Sosyal Paylasim Grubu’na bir yazi paylasimi yapti. Bunun sayesinde de Denizli halki da dügünümüze yogun katilim sagladilar. Niyetim esimin yalniz kalmamasiydi ve su an çok sükür yalniz degiliz” dedi.



“Ailem uzakta ve çogu insani kaybettik”

Yakinlarindan uzak dügün yaptigi için üzgün oldugunu ama Denizlili halkinin yaninda olmasindan dolayi büyük bir sevinç yasadigini anlatan Ilkay Mercan, “Esime ve Denizli halkina tesekkür ediyorum. Beni yalniz birakmadiklari için ve özel günümüz de yanimizda olduklari için tesekkür ederim. Ailem uzakta ve çogu insani kaybettik. Zaten uzakta olsalar bile yine kalbimde, yanimda gibiler. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Denizlili vatandaslar ile birlikte depremzede gelinin yalniz olmadigini gösteriyoruz”

Depremzede gelinin ve Denizlili damadin yardim talebine sessiz kalmayip destek çagrisinda bulunan Denizli Sosyal Paylasim Grubu yöneticilerinden Yüksel Güler, "6 Subat’ta büyük bir deprem felâketi yasandi. Bizler depremin ardindan duruma duyarsiz kalmayip, 6 arkadas ile Hatay’a gittik. Hedefimiz oradaki depremzedeleri Denizli’ye getirerek yardimda bulunmakti. Oraya ikinci defa gittigimizde Nuri ve Ilkay kardeslerimizi gördük ve onlarin talebi üzerine Denizli’ye gelmelerine yardimci olduk. Daha sonra Nuri Bey bana ulasip durumlarini anlatti. Dügün yapacaklarini ama kiz tarafinin yakinlarini kaybetmesi üzerine Denizli’de kimsesiz kaldigini söyledi.

Biz de durumu sosyal medya hesaplarimizdan destek hedefiyle paylasim yaptik ve kentte güzel yanki buldu. Bugün gelin alma merasimi yaptik. Bu sekilde takipçilerimiz ve Denizlili vatandaslar ile birlikte depremzede gelinin yalniz olmadigini gösteriyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA