Bayram Degil Seyran Degil Açiklamasi Davulculari Sokaklarda Görenler Sasirdi

Sakarya’da daha önce esi benzeri görülmemis bir seçim davet etkinligi gerçeklesti. Ellerine aldiklari davullar ile sehirde sokak sokak gezen davulcular söyledikleri maniler ile seçmenleri oy kullanmaya davet etti. Davulculari sokakta gören vatandaslar ise sasirarak cep telefonlarina sarildi.

Bayram Degil Seyran Degil Açiklamasi Davulculari Sokaklarda Görenler Sasirdi
Sakarya Romanlar Dernegi bünyesindeki 30 davulcu ‘Türkiye Yeni Yüzyili’ni Yazmak Için Haydi Sandiga’ slogani ile sehrin sokaklarini gezerek vatandaslari oy kullanmaya davet etti. 14 Mayis’ta gerçeklesen seçimde ülke genelinde 8 milyonun üzerinde seçmen oy kullanmaya gitmemisti. 2. tura kalan seçim çerçevesinde tüm seçmenin sandiga gitmesine dikkat çekebilmek için davulcular is basina geçti. Ellerine aldiklari tokmaklari bu kez seçmeni sandiga götürebilmek için davula vurarak maniler söyleyen davulculari gören vatandaslar da cep telefonlari ile o anlari kayit altina aldi.

“Bizi gören vatandaslar sasiriyor”

Davulcu Mutlu Üzüm, davul çalip maniler söyleyerek vatandaslari seçime davet ettiklerini belirterek, “30 arkadas toplandik ve davullara tokmagi bu kez vatandaslari seçime davet etmek üzere vuruyoruz. 8 milyonun üzerinde vatandas seçime gitmemisti 14 Mayis’ta. Biz de bu arkadaslari da yarinki seçime davet edebilmek için, onlarin dikkatini çekebilmek adina böyle bir etkinlik gerçeklestirdik. Davullari ritmik bir sekilde çalarak onlari yarinki seçime davet ediyoruz. Birtakim maniler söyleyerek sokak sokak dolasiyoruz. Biz Ramazan davulcusuyuz. Bugünkü görevimiz ise insanlari sandik basina çagirmak. Tabii bizi gören vatandaslar sasiriyor, Tepkileri tabii ki oluyor. Biz de insallah yarinki seçime vatandaslarimizi davet ediyoruz bu sekilde” dedi.



“30 davulcumuz ile sokak sokak dolasarak herkesi sandiga davet ediyoruz”

Gerçeklestirdikleri proje hakkinda bilgiler veren Sakarya Romanlar Dernegi Orhan Tanyel, “Sandiga gitmeyen 8 milyon vatandasimiz ve gitmeyi düsünmeyen, çeliskili olan arkadaslarimizin muhakkak sandiga gitmesiyle alakali bir etkinlik düsündük. Ülkemizin gelecegiyle alakali muhakkak sandiga gitmemizi kanaatinde oldugumuzdan dolayi bizler de herkes sandiga diye bir proje sunduk Büyüksehir Belediye Baskanimiza. Bizler iznimizi alarak su an için 30 davulcumuz ile sokak sokak, cadde cadde dolasarak herkesin sandiga gitmesi ile alakali bir proje düsündük, basliyoruz. Insallah ülkemiz için hayirli olacak. Belirlemis oldugumuz 4 sloganimiz var, herkesi gitmesiyle alakali. Herkes sandiga diyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA