ZBEÜ Ögretim Elemanlari, 'Zonguldak Yasli Profili Arastirmasi'ni Tamamlayan Ilk Ekip Oldu

Gerontoloji Bölümleri Danisma Kurulu tarafindan Türkiye genelinde gerçeklestirilen ‘Yaslilarin Yerel Yasam Durumlarina Bagli Profilleri’ arastirmasinin Zonguldak etabini üstlenen ZBEÜ ögretim elemanlari ‘Yasli Profili Arastirmasi’ni basariyla tamamlayan ilk ekip oldu.

ZBEÜ Ögretim Elemanlari, 'Zonguldak Yasli Profili Arastirmasi'ni Tamamlayan Ilk Ekip Oldu
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet ve Hemsirelik Bölümü ögretim elemanlari, ülke çapinda ilk kez yapilan ve 26 ilde es zamanli yürütülen arastirmanin Zonguldak etabini tamamlayarak, çalismayi ilk sonuçlandiran ekip oldu.

Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Emine Yilmaz Can öncülügünde, Hemsirelik Bölümü’nden Doç. Dr. Sibel Arguvanli Çoban, Sosyal Hizmet Bölümü’nden Dr. Ögr. Üyesi Isa Demir, Dr. Ögr. Üyesi Türkan Akyol Güner, Ögr. Gör. Aydin Olcay Özkan ve Ars. Gör. Muhammed Macit Demir tarafindan yürütülen arastirma kapsaminda Zonguldak il merkezi ile birlikte Kozlu, Devrek, Eregli, Gökçebey, Kilimli, Çaycuma, Alapli ilçelerine ve bu ilçelere bagli Karaman, Rat, Fatih, Egerci, Karsiyaka, Kepez, Gülüç, Kurtlar, Ormanli, Bakacakkadi, Askeritepe, Yesiltepe, Kisla, Asagi Ihsaniye, Yukari Ihsaniye, Sarmasik, Istasyon, Merkez, Pehlivanlar, Asagidag mahalleleri ve köyleri ziyaret edildi. 7 ilçede ziyaret yapilan yerlerde toplamda 414 yasli bireyle görüsüldü. Veri toplama sürecinde ayrica bu ilçe ve mahallelerdeki Aile Sagligi Merkezlerine gidilerek bu kurumlarda farkli mahalle ve köylerden gelen bireylerle görüsülerek örneklem grubu çesitliligi saglandi.

Ilk defa GEDAK (Gerontoloji Bölümleri Danisma Kurulu) tarafindan yürütülen ve 26 ili kapsayan Yaslilik Profili Arastirmasi’nin sonuçlari 2024 yilinin Nisan-Mayis aylarinda gerçeklestirilecek bir sempozyum ile kamuoyu ile paylasilacak.

Arastirmayi ilk sonuçlandiran ekibin Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ögretim elemanlari olmasi sebebiyle sempozyuma Üniversite ev sahipligi yapacak.
Kaynak: İHA