MHP'li Akçay Açiklamasi 'Kiliçdaroglu, Taktigi Milliyetçilik Maskesini Cilalamak Için Ümit Özdag Ile Isbirligi Yapti'

MHP Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Ümit Özdag verdigi bu destek ile HDP, PKK ve FETÖ terör örgütüyle ayni çuvala girmistir. Kiliçdaroglu, taktigi milliyetçilik maskesini cilalamak için Ümit Özdag ile isbirligi yapmis, protokol imzalamistir” dedi.

MHP'li Akçay Açiklamasi 'Kiliçdaroglu, Taktigi Milliyetçilik Maskesini Cilalamak Için Ümit Özdag Ile Isbirligi Yapti'
MHP Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, basin toplantisi düzenledi.

14 Mayis seçimlerini degerlendiren Akçay, Millet Ittifakina yüklendi. Akçay, “Zillet ittifaki sözcüleri ve yandaslari 14 Mayis seçimlerinin “Öcalan’a ve Demirtas’a özgürlük seçimi oldugunu, Türkiye Cumhuriyeti ile hesaplasacaklarini” söylemistir. 14 Mayis seçimleri öncesinde “Demirtas’in ve Osman Kavala’nin serbest birakilmasini istiyorsaniz bize katilin. Yerel yönetimlere özerlik getirecegiz. Kayyum uygulamasina son verecegiz. Türk askerini Suriye’den çekecegiz. S-400’lerden vazgeçecegiz. KHK ile ihraç edilenleri bir haftada göreve iade edecegiz, hatta onlara tazminat ödeyecegiz.” diyen Kiliçdaroglu, seçimlerde hezimete ugrayinca milliyetçilik maskesine bürünmüstür. 14 Mayis öncesinde Kandil’e, Pensilvanya’ya ve Beyaz Saray’a selam duran Kiliçdaroglu simdi de milliyetçilik maskesi takarak Türk Milletini kandirabilecegini sanmaktadir. PKK’li sözde yöneticiler, FETÖ’cü hainler ve terör örgütünün siyasi uzantisi HDP 28 Mayis seçimleri için Kiliçdaroglu’na açik destek vermistir. Kiliçdaroglu terör örgütleri nasil olsa beni destekliyor diyerek yeni takindigi maskesiyle milliyetçi söylemlere siginmistir” dedi.



“Herkese kalp isareti yapan Kiliçdaroglu simdi masalari yumruklamakta, bagirip çagirmaktadir”

CHP Genel Baskani ve Cumhurbaskani Adayi Kemal Kiliçdaroglu’na yüklenen Akçay, “14 Mayis öncesinde herkese kalp isareti yapan Kiliçdaroglu simdi masalari yumruklamakta, bagirip çagirmaktadir. Yandaslari da zivanadan çikmis, saga sola tehditler savurmaya baslamistir. Helallesme tiyatrosunun yerini hakaretler, küfürler ve tehditler almistir. CHP’li belediyeler ve CHP ile irtibatli sivil toplum kuruluslari, depremzedelere yaptiklari yardimlari kesmekten çadirlari toplamaya, kaldiklari yerlerden onlari çikarmaya kadar her türlü rezilligi sergilemektedir. Daha düne kadar depremzedelere bedava ev vadediyorlardi, bugün insanlarimizi kapi disari ediyorlar. Bu ne vicdansizliktir. CHP trollerinin ve yandaslarinin sosyal medyada yürüttükleri ahlâksizlar, vicdansizliklar ve insanlik disi kampanyalar hepimizin malumudur. Eger bunlara destek verirseniz sorun yok! Bunlara destek vermeyi bir kenara birakin bunlar gibi düsünmezseniz vay halinize! Bunlar daha kaybettikleri bir seçimde böylesine bir hirsla saga sola saldiriyor. Eger bir de seçimleri kazansalardi Allah bilir neler yaparlardi?” ifadelerini kullandi.

“Atatürk’ün kurdugu Cumhuriyet Halk Firkasi ile Kiliçdaroglu’nun CHP’si taban tabana zittir”

Türkiye Cumhuriyetinin ve Cumhuriyet Halk Partisinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile Kiliçdaroglu’nun taban tabana zit oldugunu savunan MHP’li Akçay, “Atatürk’ün kurdugu Cumhuriyet Halk Firkasi ile Kiliçdaroglu’nun CHP’si taban tabana zittir. Kiliçdaroglu 20 Haziran 2014 tarihinde Habertürk Televizyonunda ‘Atatürk’ün CHP’si ile bugünkü CHP arasinda dünya kadar fark var’ diyerek bunu itiraf etmistir. Atatürk’ün Cumhuriyet Halk Firkasi Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmustur. Kiliçdaroglu’nun CHP’si Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu degerlerine savas açmistir. Atatürk’ün Cumhuriyet Halk Firkasi tam bagimsiz Türkiye için yedi düvelle savasmistir. Kiliçdarglu’nun CHP’si mandaci zihniyetle yabanci baskentlerden iktidar dilenmekte, emperyalizmin taseronlugunu yapmaktadir. Atatürk’ün Cumhuriyet Halk Firkasi Türkiye Cumhuriyeti’nin mili çikarlarina sahip çikmistir. Kiliçdaroglu’nun CHP’si Türkiye düsmanlari ve terör örgütleriyle is birligi yapmakta, Türkiye’nin milli çikarlarina muhalefet etmektedir” diye konustu.



“Millet ittifakinin protokolünde Atatürk’ün adi bile yok”

Cumhur Ittifaki protokolüyle Millet Ittifaki protokolünü karsilastiran Akçay, “Cumhur Ittifaki protokolünde; ‘Cumhur ittifakinin sadece bir seçim ittifaki olmadigi, Türkiye’ye yönelik iç ve dis kaynakli hasmane girisimler karsisinda, milli ve ahlaki bir durus ve çerçevede tarihi bir birliktelik oldugu’ ifade edilmektedir. ‘Cumhur Ittifaki, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘muasir medeniyet seviyesinin üzerine çikma’ hedefini yakalama azmi ile milli ve üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Milletini ilelebet yasatma iradesidir’ denilmektedir. Millet ittifakinin protokolünde Atatürk’ün adi bile yok. Zillet ittifaki 22 Mart 2023 tarihinde protokolünü imzalamistir. Zillet ittifakinin protokolünde; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün adi bile geçmiyor. Türk Milleti ifadesi kullanilmiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter ve milli bir devlet oldugu yer almiyor. Millet ittifaki protokolünde ayriliklardan ve farkliliklardan bahsedilerek bölücülük yapilmaktadir. Bunlarin protokolünü sanki HDP yapmistir” dedi.

Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag’in Kiliçdaroglu’na destek açiklamasi üzerine degerlendirmelerde bulunan Akçay, “Kiliçdaroglu terörle mücadele konusunda dün neredeyse bugün de ayni noktadadir. Ümit Özdag 23 Mayis’ta zillet ittifaki adayi Kiliçdaroglu ile ortak basin toplantisi düzenleyerek Kiliçdaroglu’na destek vermistir. Ümit Özdag 2022 Eylül ayinda ‘Kiliçdaroglu kazanirsa HDP destegi ile kazanir. 2024’te yerel seçimler olur. HDP, Güneydogu Anadolu’da büyük bir atilim yapar. Belediye Baskanliklarinin büyük bir bölümünü ele geçirir. Örgütle HDP belediyeleri arasindaki etkilesim yogunlasir. HDP destegi ile geldigi ve devam ettigi için Kiliçdaroglu bunlara dokunmaz. O zaman bu belediyeler birlesir ve çikan karisikliga karsi uluslararasi destek ve PKK destegi isterler. Ve Türkiye iç savasi baslar’ demistir. Ümit Özdag verdigi bu destek ile HDP, PKK ve FETÖ terör örgütüyle ayni çuvala girmistir. Daha düne kadar Fetö’cülerle isbirligi yapiyor dedigi IP baskani ile ittifak yapmistir. Kiliçdaroglu ve HDP ile ilgili bu açiklamayi yapan Ümit Özdag’in birkaç ay sonra Kiliçdaroglu’na açik destek vermesi bazilarini sasirtmistir. Ancak bizleri sasirtmamistir” diye konustu.

Akçay sözlerini söyle sürdürdü: “Kiliçdaroglu, taktigi milliyetçilik maskesini cilalamak için Ümit Özdag ile isbirligi yapmis, protokol imzalamistir. Kiliçdaroglu 14 Mayis öncesinde “terör, terörist Demirtas’in serbest birakilmasi, yerel yönetimlere özerklik ve terörle iliskili belediyelere kayyum atanmasi” noktasinda nerede duruyorsa bugün de orada durmaktadir. CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nu Türk Milleti çok iyi tanimaktadir. Kiliçdaroglu FETÖ terör örgütünün kaset kumpasiyla CHP’nin basina gelmistir. CHP’nin basina geldigi günden bugüne kadar da FETÖ terör örgütüne her türlü destegi vermistir. 14 Mayis seçimlerinde de FETÖ destekçilerini CHP listelerinden milletvekili yaparak Meclise tasimistir”
Kaynak: İHA