KOMEK Mülteci Uyumuna Yönelik Hazirlanan AB Projesine Ev Sahipligi Yapti

Konya Büyüksehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslari (KOMEK) “Belediye Yetiskin Egitimi Merkezleri Egitmenlerinin Mülteci Uyumuna Yönelik Desteklenmesi (SUPPEC) Projesi” çerçevesinde 6’ncisi düzenlenen uluslararasi toplantiya ev sahipligi yapti.

KOMEK Mülteci Uyumuna Yönelik Hazirlanan AB Projesine Ev Sahipligi Yapti
2020-2023 dönemini içine alan AB Erasmus+ KA-204 Yetiskin Egitimi çerçevesinde Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi koordinatörlügünde; Konya Büyüksehir Belediyesi, Sirbistan-SoftQNR, Belçika-PhoenixKM, Yunanistan-Thessaly Üniversitesi ve Izmir Bakirçay Üniversitesi ortakliginda yürütülen SUPPEC Projesi’nde paydaslar Konya’da bir araya geldi. Iki gün süren toplantilarin ilk günü KOMEK Ali Gav Mahmudiye Medresesi’nde, ikinci günü de Mümine Hatun Aile Sanat ve Egitim Merkezi’nde (ASEM) gerçeklestirildi.

Proje sürecinin degerlendirildigi, proje basarisini ölçen pilot uygulama ve anket sonuçlarinin görüsüldügü 6. Ulusötesi Proje Toplantisi’na Konya Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi’ndan yetkililer ve personeller, ögretim üyeleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri, sosyal hizmet ve proje uzmanlari, KOMEK kursiyerleri, yöneticileri, egitmenleri ve çalisanlari ile Iki Dogu Iki Bati Uluslararasi Ögrenci Dernegi’nden yetkililer katildi.

5 merkezde 100’den fazla katilimcinin proje tanitim ve uygulama oturumlarinda yer aldigi toplantilarda, genis bir kitleye hitap etmesi ve alan tecrübesi dolayisiyla Konya Modeli Belediyecilik ve KOMEK’in projeye katkisi ilgi gördü. Egitici araçlar, rehberle resimli kilavuz, mobil uygulama ve çevrim içi portal ile yabancilar-mülteciler ve egiticilere pedagojik ve psikolojik destek saglayan proje, tüm Avrupa Birligi (AB) ve üye devletlerin yetiskin egitimi egiticilerine açtigi platform sayesinde deneyimlerin, sorunlarin, iyi uygulamalarin paylasilmasi ve tartisilmasi için etkili bir ögretim yaklasimi sunuyor.

Proje animasyon ve oyun üretimini saglayan yenilikçi teknolojilerle hazirlanan videolar ögretim, yöntem ve tekniklerini sehirlerin kültürel degerlerini içine alan materyallerle kurguluyor. Dört modülde islenen konular bir kitap haline getirilerek egiticilere ve kursiyerlere iletisim destegi veriliyor. Proje çerçevesinde mültecilerin ihtiyaçlarini ve haklarini anlamak, sehir hayatina uyum ve saglik hizmetleri, sosyal becerilerin gelistirilmesi ve stres yönetimi konusunda rehberlik de saglaniyor. Proje çiktilarinin Türkiye Belediyeler Birligi araciligiyla tüm belediyelerle paylasilmasi hedefleniyor.

Projenin Ankara’da yapilan final toplantisinda da bölgesel ve uluslararasi düzeyde daha fazla is birligi koordinasyonun saglanmasi amaciyla yeni girisimler konusuldu.
Kaynak: İHA