Dogaltas Ve Beton Elemanlari Tesisine Kurulan Yeni Beton Mikseri Ile Üretim 3 Katina Çikariliyor

Isparta Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü Dogaltas ve Beton Elemanlari Tesisine yeni beton mikseri kazandirildi. Saatte yarim metreküp olan beton üretimi 5 katina çikarilarak 2,5 metreküpe ulastiriliyor. Böylece tesislerdeki kilit parke, bordür ve begonit tas üretimi de çift vardiyada 3 katina ulasmis olacak.

Dogaltas Ve Beton Elemanlari Tesisine Kurulan Yeni Beton Mikseri Ile Üretim 3 Katina Çikariliyor
Isparta Belediyesi Fen Isleri Müdürlügüne bagli Dogaltas ve Beton Elemanlari Tesislerinde üretim kapasitesinin arttirilmasi için bir süre önce getirilen yeni makinenin montaji tamamlanarak kilit parke, bordür ve begonit tas üretim kapasitesi artirilmisti. Son olarak da ihtiyaç olan yeni beton santrali fabrikaya ulasti ve montaj çalismalarina baslandi. 15 Haziran itibariyle beton üretimi 5 kat artirilacak ve çift vardiyada üretim kapasitesi 3 katina ulastirilmis olacak.

Fabrikaya alinan yeni beton santrali sahaya indirildi ve kurulum çalismalarina baslandi. Fen Isleri Müdürü Erol Çimen, eski adiyla ISTEM olan Fen Isleri Müdürlügü Dogaltas ve Beton Elemanlari Tesisinde daha önce fabrikada bir adet kilit ve parke tasi basma makinesinin bulundugunu ve ardindan fabrikada yenileme ve kapasite artisina gidildigini söyledi.

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’in göreve gelmesiyle birlikte fabrikada begonit tasi üretiminin de baslatildigini kaydeden Fen Isleri Müdürü Erol Çimen, “Begonit tasiyla kaldirimlarimizi yapiyoruz. Bunu da bugüne kadar bir adet makine ile üretiyorduk. Belediye Baskanimiz Sükrü Basdegirmen’in talimatlariyla fabrikaya bir adet daha kilit ve parke tasi basma makinesi alindi. Bu sayede kilit ve parke tasi basma makinemiz 2’ye çikmis oldu. Fabrikamizi büyütüyoruz. Buna ilave olarak tesisimizin arka kisminda bir adet beton üretim makinemiz vardi, eskiydi, bunu da yeniliyoruz. Yeni beton santrali makinemiz geldi, montajina basladik ve 15 Haziran’da üretim almaya baslayacagiz. Buradaki üretim kapasitemizi çift vardiyada 3 katina çikarmis olacagiz. Hem begonit, hem kilit tasi üretecegiz. Çesitli ebatlarda 3 çesit bordür, yine çesitli ebatlarda tas üretimi yapacagiz. Sehrimizde sadece kilit tasi, andezit tasimizi degil, begonit tasimizi da daha kaliteli ve çesitli renklerde görecegiz” dedi.

Çimen, tesislerde daha önceleri sadece yaz sezonunda tas üretimi yapildigini ancak bin metrekarelik bir kurutma alani yapiminin devam ettigini böylece üretimin 12 ay boyunca yapilabilecegini aktararak, hummali bir çalismanin devam ettigini dile getirdi.

Fabrikada ayrica andezit tasi üretimi de yaptiklarini dile getiren Fen Isleri Müdürü Erol Çimen, 7 makine ile andezit tasi kesimi yaptiklarina degindi. Çimen, “Dogaltas kesme fabrikamizin da bakimlarini tamamladik. Yapilan hizmet Isparta’miza hayirli olsun. Desteklerinden dolayi Belediye Baskanimiz Sayin Sükrü Basdegirmen’e tesekkür ederiz” görüslerinde bulundu.
Kaynak: İHA