Depremde Is Yerleri Yikilan Esnaf, Kurulan Konteyner Kentte Hizmet Veriyor

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de is yerleri agir hasar alan veya yikilan esnaf, kurulan konteyner kentlerde hizmet veriyor.

Depremde Is Yerleri Yikilan Esnaf, Kurulan Konteyner Kentte Hizmet Veriyor
Osmaniye Karaçay konteyner kente yerlestirilen esnaf; kuaför, market, kiraathane, lokanta, terzi, sarküteri gibi birçok sektörde yasadiklari ekonomik kayiplari gidermeye çalisiyor.

Osmaniye’de uzun yillardir kuaför dükkâni isleten Gülhan Kara, "Depremde is yerim ve evim yikildi. Konteyner kentte bir düzen kurmaya çalisiyorum, insallah da kurdum diye düsünüyorum. Yasadigim için çok mutluyum" dedi.

Is yerinin ve evinin agir hasarli oldugunu dile getiren Ercan Yavsan, "Depremde is yerimiz agir hasar aldi bir kismi yikildi. Devletimiz bize konteyner kentte evde verdi, is yeri verdi. Bunun sayesinde yasamimiza devam ediyoruz. Burada isimizi devam ettiriyoruz. Yasantimiz bu sekilde devam ediyor, ekmegimizi kazaniyoruz" diye konustu.

Konteyner kentte bakkal dükkâni isleten Mesut Abalak, "Evimiz ve is yerimiz depremden agir hasar aldi, bir süre evimizin bahçesinde kurdugumuz çadirda yasadik. Sag olsun devletimizin bize tahsis ettigi konteyner kente geldik. Konteyner kentte isimizi sürdürmek istedigimizi AFAD yetkililerine ve buradaki kaymakama söyledik, bize bu konteynere tahsis etti, isimizi burada yürütebilecegimizi söyledi.

Devletimiz sayesinde kazancimizi yerine getiriyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA