Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay Açiklamasi 'CHP Ve Millet Ittifaki Açisindan Yüz Kizartici Bir Metin'

Birlik Vakif Ankara Subesi tarafindan düzenlenen sohbet programina katilan Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, CHP ile Zafer Partisi arasinda imzalanan protokole iliskin “CHP ve Millet Ittifaki açisindan yüz kizartici bir metin” dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay Açiklamasi 'CHP Ve Millet Ittifaki Açisindan Yüz Kizartici Bir Metin'
Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Birlik Vakif Ankara Subesi tarafindan düzenlenen sohbet programina katildi.

Oktay, burada yaptigi konusmada, CHP ile Zafer Partisi arasinda imzalanan protokolü animsatarak, “Yaptiklari 7 maddelik protokol metnine bakin tersinden okuyun. CHP ve Millet Ittifaki açisindan yüz kizartici bir metin. Yoksa Ümit Özdag açisindan basarili bir metin. Ülkenin Cumhurbaskanligina aday olan birisine söyledigi su; ‘Ben sana güvenmiyorum. Senin terör örgütleriyle mücadele edebilecegine inanmiyorum’ diyor. Türkiye’nin milli üniter yapisini koruyacagina inanmiyorum, diyor. Yazili hale getirelim, diyor. Sen vatandasligin da tanimini degistireceksin inanmiyorum, diyor. Bizim bir sey yapmamiza gerek yok aslinda kendileri kendilerini ele veriyorlar. Neyin gerçek neyin algi oldugunu milletimiz görüyor” seklinde konustu.

“Bizdeki gelenek sudur; eger bir seyi yapamadiysak onun vebali bizdedir”

Oktay, “Bizim Kiliçdaroglu ve Millet Ittifaki’ndan farkimizi ben söyleyeyim. Aslinda tek bir sikayette bulunmadik. Hiç kimseye parmak göstermedik, suçlamadik. Bizdeki gelenek sudur; eger bir seyi yapamadiysak onun vebali bizdedir. Bir seyi eksik yapmisizdir. Kiliçdaroglu ve ekibinde de tam tersi vardir; genelde suçlu olan milletimizdir. Kurumlardir. Her seçim yenilgisinde dikkat ederseniz Anadolu Ajansi’yla baslarlar, TRT ile devam ederler ve siradan hepsi herkes suçludur. Depremzedelerimizi bile bu konuyla akla ziyan bir yaklasimla onlari dahi rencide edecek açiklamalarla onlari bile suçlu ilan eden bir yaklasim” dedi.

“Biz seferden sorumluyuz”

Seçim sürecinde sosyal medya üzerinden yürütülen dezenformasyon amaçli paylasimlara deginen Oktay, “Sonuçta bir seçim bu, savasa gittigimiz yok. Seçim atmosferinde yapilan seyler bazen haddini asmis da olabilir. Bizim üzerimize düsen biz seferden sorumluyuz. Sosyal medyada olusturulan algiya inananlar birakin pisman olsunlar. Sosyal medyadaki olusturulan alginin gerçekligine kendilerini inandirdilar. 14 Mayis’ta bambaska bir Türkiye’ye inandilar. Bu onlarin sorunu. Bu bizim sorunumuz degil. Birilerinin sürekli yalanini anlatmakla biz gecemizi gündüzümüzü geçiremeyiz. Kiliçdaroglu’nun hangi bir yalanini anlatarak gecemizi gündüzümüzü geçirecegiz. Bizim vaktimiz o kadar kiymetsiz degil ki. Biz vizyonumuzu, projelerimizi anlatarak bu arada onlarin iftiralarini tabi ki de anlatacagiz. Vaktimize yazik” diye konustu.

“Kendi aralarinda bir ittifaklari kalmadi”

Muhalefetin söylemleriyle toplumun birçok kesimini tehdit ettigini belirten Oktay, “Gençlere, çalisanlara, memurlara korku pompaliyor. Yabanci yatirimcilari tehdit ediyor. Kendi aralarinda bir ittifaklari kalmadi. Bu millet terörle arana mesafe koymazsan sana iktidar yolu açmaz. Allah’tan üçüncü tur yok. Sabah kalkip rüzgar ne taraftan ediyorsa tutum belirlerseniz bu samimiyetsizliktir. Rehavete kapilmadan durmak yok yola devam diyecegiz. Yolumuz Türkiye Yüzyili’nin insasi. Altyapi olusturdugumuz Türkiye’de üst yapi olusturacagiz. Liyakat diye dolasiyorlar ortada. Kendi veri iletisimini bile saglayamayacak kadar teknoloji yoksunu bunlar” ifadelerini kullandi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in gençlere verdigi öneme deginen Oktay, “Gençler ülkenin sorunlarindan uzak degil, biz bunu 15 Temmuz’da da gördük. Çanakkale ruhunun ayakta olduguna sahit olduk. Biz gençlerimize inaniyoruz, güveniyoruz. Hiç kimse kendi bahçelerinde yaptiklari arastirmalarla harflere böldükleri gençleri tüm dünyada ayni çerçevede sinirlayamazlar. Teknofest gençligi diye ifade ettigimiz gençlik bu aslinda. Özgüveni olan, kendisine inanan, ben yaparim varim diyen. Teknofeste 1 milyonun üzerinde genç projelerle geliyor. Ülkenin gelecegini hayal ederek geliyor. Gençlerimiz sorumluluk aliyor. Yeter ki biz gençlerimizle ilgili sorumlulugu en az onlar kadar hissedelim. Gençlerin farkliligini görmeliyiz. Gençler kendisine gelip nasihat eden birini istemiyor. Gelecek vizyonunu olusturalim diyor. Cumhurbaskanimizin da söyledigi bu, biz gençlerin misafiriyiz dedi.

Gençlerimize güvenelim derim” açiklamasinda bulundu.

Gençlere verilen ve verilecek olan tesviklere de deginen Oktay, Aile ve Gençlik Bankasi’nin kurulacagini animsatarak evlenmek isteyen gençlere 150 bin liralik destek saglanacagini kaydetti.

“Girisimcilik boyutunda çok yogun tesviklerimiz var”

Ev kadinlarina emeklilik yolunu açacaklarini belirten Oktay, sunlari kaydetti:

“Sigorta primlerinin üçte birini bizim ödeyecegimiz yolu açtik, uygulamaya sokacagiz. Gençlerimizle alakali üniversiteyi bitirdikten sonra is bulma asamasina kadar 2 yillik sürede saglik sigortasinin karsilanmasiyla alakali katkiyi veriyoruz. Girisimcilik boyutunda çok yogun tesviklerimiz var. Ziraat mühendisleri basta olmak üzere kendi islerini kurmak isteyenlere ciddi anlamda tarim sektöründe özellikle çok ciddi tesvikler verecegiz. Aile ve Gençlik bankasiyla gerek aileye gerek gençlere önünü açan birçok projeyi içinde göreceksiniz. Sigorta ve benzeri seyler de onun içerisinde”

Dogal gaz ve petrol arama çalismalarinin son hiziyla devam ettigini belirten Oktay, “Insallah güzel haberler devam edecek” degerlendirmesini yapti. Millet iradesine güvenmek gerektigine deginen Oktay, 14 Mayis seçimlerinin her türlü iç ve dis provokatif açiklamalara ragmen büyük bir katilimla baris ortaminda ve demokrasi içerisinde gerçeklestigini belirtti.

Kaynak: İHA