Zonguldak Belediyesi Ile 3 Önemli Proje Anlasmasi Yapildi

ZBEÜ ile Zonguldak Belediyesi arasinda üç önemli konuda proje anlasmasi imzalandi. Zonguldak Bülent Ecevit Ünivesitesi Rektörlügü’nde gerçeklestirilen törende protokollere Zonguldak Belediyesi adina Dr. Ömer Selim Alan, ZBEÜ adina Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer imza koydu.

Zonguldak Belediyesi Ile 3 Önemli Proje Anlasmasi Yapildi
Imzalanan ilk anlasmaya göre Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak Belediyesi’ne Cografi Bilgi Sistemi (CBS) Altyapisi kuracak. Altyapi kurulumu tamamlandiktan sonra, belediye sinirlari içerisinde imar ve numarataj bilgileri, dogalgaz, telefon ve elektrik gibi altyapi unsurlari CBS ortamina aktarilacak. Yine merkez ilçe idari sinirlari içerisinde zemin ve bina bilgi sistemi olusturularak, Deprem Risk Haritalamasi olusturulacak. Gerçeklestirilecek bu çalismayla imar konusunda belediyecilik hizmetlerinin hiz ve verimliliginin arttirilmasi, ayni zamanda depreme dirençli bir kent altyapisinin olusturulmasi amaçlaniyor.

Gerçeklestirilecek ikinci projede ise Zonguldak Belediyesi idari sinirlari içerisinde bulunan yaklasik 350 kilometre toplam uzunluga sahip içme suyu ve atik su hattinin yeralti haritalama teknikleri kullanilarak belirlenmesi ve olusturulacak haritalarin CBS altyapisina islenmesi amaçlaniyor. Gerçeklestirilecek bu çalismayla altyapi çalismalar sirasinda mevcut altyapilara zarar verilmesinin ve bakim onarim çalismalarinin daha az maliyetle gerçeklestirilmesi hedefleniyor.

Su Kayip-Kaçagini önlemek için otomasyon sistemi gelistirilecek

Üçüncü projeyle ise su kayip-kaçaginin önlenmesi amaciyla Üniversite tarafindan Zonguldak Belediyesine otomasyon sistemi gelistirilecek. Proje kapsaminda gerek donanimsal gerekse yazilimsal kurgu ve gelistirme tamamen Üniversite tarafindan yapilacak. Bu uygulamayla da su kaynaklarinin daha verimli kullanilmasi ve iklim degisikligine bagli olarak özellikle yaz aylarinda yasanabilecek susuzluk riskinin azaltilmasi hedefleniyor.

Üniversite ve Yerel Yönetimler arasinda bir ilk

Zonguldak Belediye Baskani Dr. Ömer Selim Alan imza töreninde yaptigi açiklamada Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin ülke çapinda önemli projelere imza attigini, ama bugüne kadar Zonguldak genelindeki belediyelerle bu büyüklükte bir projenin Üniversite ile ilk defa gerçeklestirilecegine dikkat çekerek, bir ilki gerçeklestirmekten büyük memnuniyet duyduklarini ve bunun Üniversiteye duyduklari güvenin bir ifadesi oldugunu belirttiler.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer ise yaptigi konusmada “Üniversitemize duyduklari güven dolayisiyla Zonguldak Belediye Baskanimiz Dr. Ömer Selim Alan’a tesekkür ediyorum. Bugün imzalamis oldugumuz bu üç projeyi en kisa sürede tamamlayacagiz. Böylece hem Zonguldak Belediyemizin hizmet kalitesinin artmasina katki yapmis hem de Zonguldak halkina hizmet etmis olacagiz. Bu bakimdan Sayin Baskanimiza tekrar tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA