ULUTEK Patent Siralamasinda Fark Olusturdu

ULUTEK Teknoparkta faaliyetlerini sürdüren Kul Elektronik, teknoloji odakli yenilikçi ürünleriyle2022 Türkiye Patent Raporu’nda yer alarak önemli bir basari sagladi.

ULUTEK Patent Siralamasinda Fark Olusturdu
Birçok alanda ticarilesen patent ve faydali modele sahip olan ULUTEK Teknopark’ta faaliyet gösteren Kul Elektronik; elektronik teknolojileri, yazim teknolojileri, yapay zekâ, robotik, savunma sanayi ve tarimsal elektronik sistemleri üzerine yaptigi Ar-Ge çalismalari ile patent veri analizi ile kurumlara inovasyon stratejileri konusunda destekler sunan Patent Effect firmasi

tarafindan açiklanan Türkiye’nin Patent Raporu 2022’de 15 patent ile yer aldi.

Bebegin aglama sesini çözen uygulama

Akademisyenlere teknokentlerde firma açma hakki taninmasi üzerineULUTEK Teknopark bünyesinde Kul Elektronik firmasini kuran Ögretim Görevlisi Basri Kul, “Basta sadece Ar-Ge çalismalari yaptik. Bu da teknolojik gelisme sagladi. Kurulusumuzdan itibaren elektronik teknolojilerini ülkemize kazandirmak ve yeni teknolojilerle birlikte istihdama katki saglamayi hedefledik. Çalismalarimizin yeni teknoloji ürünü olmasi sebebiyle patent almak sart. 2011 yilinda tarim patenti aldik.Su anda Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi, patentimizi hayata geçirmeye çalisiyor. Bebegin aglama sesinden aç ya da tok oldugu, agrisinin olup olmadigini anlamamiza yarayan bir patent daha gelistirdik. Bu çalisma sayesinde patent listesinde yer aldik.” diye konustu.

ULUTEK gibi prestijli bir teknoloji gelistirme bölgesinde yer almanin büyük avantajlar sagladigini da belirten Basri Kul, “Benzer firmalarla bir arada olmak; inovasyon, is birligi ve ag olusturma açisindan firsatlar sunuyor. ULUTEK Teknopark; gerekli teknolojik altyapi, ekipman ve laboratuvarlar gibi Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini destekleyen bir altyapiya sahip. Firmamizin yenilikçi fikirlerini gerçege dönüstürmek için gerekli kaynaklari temin etmede yardimci oluyorlar. En büyük destekleri ise Ar-Ge projelerimizi hayata geçirmek için sagladiklari patentlesme, prototip üretimi, testler ve diger Ar-Ge faaliyetleri için gereklikaynak destekleri.” dedi.

Benzersiz teknolojiler gelistirmeyi hedeflediklerini kaydeden Kul, “Piyasada lider olmak için hedeflerimizi belirliyoruz. Bunlari yaparken sosyal ve çevre sorumluluklarimizin da farkindayiz. Ürünlerimiz çevreye ve topluma fayda saglamali, sürdürülebilir olmali. Geri dönüsüm ve atik azaltma gibi konularda öncü olmali. Biz bunlara da odaklandik.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA