Sehit Annesinden Tepki Açiklamasi 'Biz Vatan Sag Olsun Diyoruz, Onlar Öcalan'a, Selahattin'e Özgürlük Diyorlar'

Diyarbakir’in Sur ilçesinde 2016 yilinda terör örgütü PKK’ya yönelik hendek operasyonunda sehit olan Piyade Uzman Çavus Selçuk Paker’in annesi Sevgi Tasdemir, bazi siyasetçilerin son zamanlardaki çikislarinin kendilerini üzdügünü belirterek, "Bir koltuk için vatanina hainlik edenlere hakkimizi helal etmiyoruz. Biz vatan sag olsun diyoruz, onlar Öcalan’a, Selahattin’e özgürlük diyorlar” dedi.

Sehit Annesinden Tepki Açiklamasi 'Biz Vatan Sag Olsun Diyoruz, Onlar Öcalan'a, Selahattin'e Özgürlük Diyorlar'
Diyarbakir’in Sur ilçesinde 2016 yilinda terör örgütü PKK’ya yönelik hendek operasyonunda sehit olan Piyade Uzman Çavus Selçuk Paker’in annesi Sevgi Tasdemir, oglunun sehadeti çok istedigini belirterek, “Oglum Selçuk hendek operasyonlarinda sehit oldu. Rabbime sükür ogluma sehadet nasip oldu. Allah bana da sehit annesi olmayi nasip etti. Ezanimiz susmasin, bayragimiz inmesin diye nice sehitlerimiz oldu, olmaya da devam edecek. Benim oglum Selçuk’ta vatana feda olsun. Ama son dönemlerde ortaya çikan kimi terör destekçileri, biz sehit ailelerini çok üzüyor. Aci üstüne aci yasiyoruz. Biz kaybettigimiz evlatlarimiz noktasinda asla pismanlik yasamadik. Selahattin Demirtas’a özgürlük, Abdullah Öcalan’in zincirlerini kiracagini söyleyenler var. Bunlarin isimlerini zikretmek ve hakaret etmek istemiyorum. Bizim evlatlarimizin kani üzerinden siyaset yapanlar var. Onlara haklarimizi helal etmek istemiyorum. Milliyetçilik vatanini sevmektir, devletini sevmektir, sehidini sevmektir. Bunu anlamak istemiyorlar ve bizim kanacagimizi saniyorlar. Asla aldanmayacagiz” dedi.

Selahattin Demirtas’a özgürlük isteyenlere seslendigini belirten Tasdemir, “Benim evladim 11 aylik evli ve esi 2 aylik hamileydi. Selahattin Demirtas’a özgürlük vereceklerini söyleyenler, benim evladimi topraktan çikarip da bana kavusturabilecekler mi? Benim oglum hendek operasyonlarinda sehit oldu. Bu olaylarin fitilini atesleyen Selahattin Demirtas idi. Rabbim onlara gün yüzü göstermesin. Birileri özerklik verecegini söylüyor. Kime sormuslar? Hangi sehit annesi ile konusmuslar. Biz bu topraklarin bagimsizligi için evlatlarimizi sehit verdik. Sadece benim oglum degil. Kimin topragini kime veriyorsunuz? Kayyumlari kaldiracaklarmis. Bunlar neyin pesinde? Bir koltuk için vatanina hainlik edenlere hakkimizi helal etmiyoruz. Biz vatan sag olsun diyoruz, onlar Öcalan’a, Selahattin’e özgürlük diyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA