Numan Kurtulmus Açiklamasi 'Siyasette Gençlerin Önünü Açan Bir Iktidariz'

ISTANBUL – AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, “Hükümet olarak gençlerimize her türlü destegi vermeye çalisiyoruz. Ayrica siyasette gençlerin önünü açan bir iktidariz. Recep Tayyip Erdogan’in öncülügünde Türkiye’de önce 30 yas olan seçme ve seçilme yasini 25’e, ardindan da 18 yasina indirdik. Bu fevkalade büyük bir devrimdir” dedi.

Numan Kurtulmus Açiklamasi 'Siyasette Gençlerin Önünü Açan Bir Iktidariz'
Seçim çalismalarina devam eden AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, AK Parti Beykoz Ilçe Baskanligi tarafindan Soguksu Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye Yüzyili Gençlik Bulusmasi” programina katildi.

Türkiye’nin önemli bir zaman diliminden geçtigini dile getiren Kurtulmus, dünyada büyük bir güç mücadelesinin yasandigini ve bunun merkezinde Türkiye’nin bulundugunu aktardi.

“Siyasette gençlerin önünü açan bir iktidariz”

Türkiye’nin hedefleri dogrultusunda gençleri en büyük kazanim olarak gördüklerini belirten Kurtulmus, “Hükümet olarak gençlerimize her türlü destegi vermeye çalisiyoruz. Ayrica siyasette gençlerin önünü açan bir iktidariz. Recep Tayyip Erdogan’in öncülügünde Türkiye’de önce 30 yas olan seçme ve seçilme yasini 25’e, ardindan da 18 yasina indirdik. Bu fevkalade büyük bir devrimdir. O günleri siz gençler hatirlamazsiniz ama biz o mücadeleleri yaparken bazi örümcek kafalilar ‘Ya bu gencecik insanlardan bunlar seçilecekler, ülkeyi bunlar mi yönetecekler?’ diye 25-30 yasindaki gençleri begenmediler. Bunlar ülke yönetemez zannettiler. Biz gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimiz Türkiye’nin gelecegidir. Eger gelecegimizin teminati diyorsak gençlerimizin de önünü açtik, daha fazla da açmaya devam edecegiz” diyerek Meclis’te bulunan 30 yas alti 5 milletvekilinden 4’ünün AK Parti’de yer aldigini da sözlerine ekleyen Numan Kurtulmus, daha sonra salondaki gençlerin sorularini yanitladi.
Kaynak: İHA