Muhtari Silahla Öldüren Sahis Saklandigi Insatta Yakalandi

Adiyaman’in Sincik ilçesinin Sakiz Köyü Muhtari Hüseyin Gençalp’i öldüren sahis, saklandigi insatta polis ekiplerinin operasyonuyla yakalandi. Zanli, sevk edildigi adli makamlarca tutuklandi.

Muhtari Silahla Öldüren Sahis Saklandigi Insatta Yakalandi
Onur Mahallesi Istiklal Caddesi üzerindeki is yerinde bulunan Sakiz Köyü Muhtari Hüseyin Gençalp, elinde pompali tüfekle içeriye giren Z.A.’nin açtigi ates sonucu olay yerinde hayatini kaybetmisti. Z.A., daha sonra olay yerinden kaçarak kayiplara karismisti.

Zanlinin yakalanmasi için çalisma baslatan Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, sahsin insaat halindeki bir binada oldugunu tespit etti. Özel Harekat Sube Müdürlügü, Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ve Sincik ilçe Emniyet Amirligi ekiplerince sahsin bulundugu insaata operasyon yapildi. Yakalanan sahis ile kendisine yardim ettigi degerlendirilen N.P. isimli sahis da gözaltina alindi. Emniyette islemleri tamamlanan her iki sahis daha sonra Kahta Adliyesi’ne sevk edildi. Burada mahkemeye çikarilan sahislardan Z.A., tutuklanarak cezaevine gönderilirken N.P. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA