Çocuk Oyun Otobüsü, Köy Okullarinda Ögrencilerle Bulusuyor

Osmaniye Belediyesi tarafindan, 6 Subat’ta yasanan depremler sonrasinda afetzede çocuklar için hazirlanan “Çocuk Oyun Otobüsü” köy okullarinda ögrencilerle bulusuyor. Okul bahçelerine konuslanan otobüsü ziyaret eden ögrenciler, yaslarina uygun oyuncaklarla oynayip, keyifli dakikalar geçiriyor.

Çocuk Oyun Otobüsü, Köy Okullarinda Ögrencilerle Bulusuyor
Kahramanmaras merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki yikici depremlerden etkilenen 11 kent arasinda yer alan Osmaniye’de yaralar sarilmaya devam ederken, çocuklarin moral ve motivasyonlarini en üst düzeyde tutmak için de çesitli projeler hayata geçiriliyor.

Bu çerçevede, Osmaniye Belediyesi tarafinda çocuklarin yasadiklari travmalari daha hizli atlatabilmeleri adina hazirlanan “Çocuk Oyun Otobüsü” her gün farkli bir noktada konuslaniyor. Merkeze bagli Çagsak Köyü Ilkokulunu ziyaret eden oyun otobüsü, anasinifi 1 ve 2. sinif ögrencilerini agirladi. Otobüsü ziyaret eden minikler, oyuncaklarla oynayip, uzman personeller gözetiminde resim ve boyama etkinliklerine katilarak eglenceli vakit geçirdiler. Çocuk oyun otobüsü, her gün, çadir kent, konteyner kent, köy okullari ve mahalleleri dolasarak, deprem afetinden etkilenen çocuklarin eglenceli vakit geçirmelerine katki sunmayi sürdürüyor.
Kaynak: İHA