Bakan Kurum Açiklamasi '21 Yildir Ülkemizin Her Alaninda Deger Katma Noktasinda Bir Mücadele Veriyoruz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, "21 yildir ülkemizde, ülkemizin her alaninda, büyüme noktasinda, deger katma noktasinda bir mücadele veriyoruz" dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi '21 Yildir Ülkemizin Her Alaninda Deger Katma Noktasinda Bir Mücadele Veriyoruz'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1. bölgeden milletvekili seçilen Murat Kurum, Çekmeköy’de bir dizi program gerçeklestirdi. Kurum, ziyaret ettigi fabrikada isçilerle bir araya geldi, ardindan Sanayici ve Is Insanlari Dernegi’ni ziyaret etti. Bakan Kurum’a Çekmeköy Belediye Baskani Ahmet Poyraz eslik etti.

"21 yildir ülkemizde, ülkemizin her alaninda, büyüme noktasinda, deger katma noktasinda bir mücadele veriyoruz”

"Bugün sizlerin emekleri, ürettigi degerler ülkemizin hemen hemen her alanda savunma sanayisinde, ticaretini, ihracatina ciddi anlamda katki sagliyor ve destek veriyoruz" ifadelerini kullanan Bakan Kurum, "Biz de bu anlayisla 21 yildir ülkemizde, ülkemizin her alaninda, büyüme noktasinda, deger katma noktasinda bir mücadele veriyoruz ve iste bu degeri katan isçi ve emekçi kardeslerimizin de yaninda olmaya çalisiyoruz. Yillardir bazi marjinal gruplar tarafindan istismar edilen 1 Mayis’i emek ve isçi bayrami olarak sizlerin bayrami olarak ilan ettik. Milletimiz, isçi kardeslerimizin huzurunu bozanlarin da önünde set olduk. Tarlada çalisan isçi kardeslerimizden, sanayide kaynak yapan kardeslerimize, evini geçindirmek için zor sartlar altinda çalisan vatandaslarimiza kadar tüm isçi kardeslerimizin refah seviyesini yükseltmek için çalistik. Iste bunu yapan irade AK Parti iradesidir. Cumhurbaskanimizin ortaya koymus oldugu iradedir" dedi.



"Biz hiçbir zaman durmadik"

Bakan Kurum, “Biz hiçbir zaman durmadik, üretim alin terini sermayeyle emegin hakkaniyeti hiçbir zaman birbirinden ayirmadik. Her zaman ifade ediyoruz; isçinin, emekçinin sehri, Istanbul’umuzu ‘yarinlarin umudu emektir’ diyerek, tüm Istanbullu kardeslerimiz için yine Çekmeköy’de yasayan kardeslerimiz, vatandaslarimiz için gelecege hazirlamaya gayret gösteriyoruz. Biz biliyoruz ki Çekmeköy’ün en ufak bir ihtiyacini giderdigimizde Istanbul kanatlar, ferahlar ve bunun içinde sizlerin rahat, mutlu, huzurlu bir sekilde yasamasi için ne gerekiyorsa onu iste belediye baskanimizla, milletvekillerimizle vatandasimizla birlikte yapmaya devam ediyoruz. Altyapida yürüyüs yollarina, millet bahçelerinden kentsel dönüsüm konutlarina, yine pazar on binlerce kardesimizi yasadigi alanlara Istanbul’un en büyük projelerinde yine Çekmeköylü kardeslerimizin mülkiyet sorunlarini imar problemlerinin çözümünden TOKI’mizde Emlak Konutumuza yaptigimiz binlerce konutluk projelerimize kadar yatirim burada yapmaya gayret gösteriyoruz” diye konustu.



“Su ana kadar projemize tam 860 bin bagimsiz bölüm için 210 bin basvuru yapildi”

Sanayici ve Is Insanlari Derneginde yaptigi ziyarette de konusan Bakan Kurum, "Istanbul’da 1.5 milyon Konutluk Yüzyilin Dönüsümü için ’Yarisi Bizden, Yarisi Devletten’ diyoruz. Insallah bu adimlarla Istanbul’umuzdaki tüm sagliksiz yapilari yenileyecegiz. Su ana kadar projemize tam 860 bin bagimsiz bölüm için 210 bin basvuru yapildi. Biz aziz Istanbul için, güzel Çekmeköy için bugüne kadar onlarca projeyi hayata geçirdik, pek çok yatirima imza attik. Daha birkaç ay önce köprülü kavsagin temelini atarak büyük bir soruna çare için Bismillah dedik. Peki, bunlar ne yaptilar? Bizim bitirdigimiz projeleri sahiplendiler, baslattiklarimizin üstünü örttüler ve hiçbir proje gerçeklestirmediler. Gelin, hep birlikte sadece birkaçini sayalim. Bir, Alti duraklik Çekmeköy-Sancaktepe metro çalismamiz vardi. Bu metro hattini durdurup duraklarin üzerine toprak döktüler. Iki, Iste birkaç gün önce burada 300 kisiyle miting yaptilar. Hemen yani basinda bizim zamanimizda baslayan Alparslan Türkes Kültür Merkezi insaati var, burayi kaderine terk edip metruk bir halde biraktilar. Üç, Hizmete açtik dedikleri Metro Zeminalti Otoparkini yine belediyemizle birlikte biz bitirdik. Dört, Rahmi Demir kent ormanini biz hazirladik, ben yaptim dedi.

Halbuki çevre düzenlemesini bile tamamlamadi, dogalgazini bile Çekmeköy Belediyemiz getirdi. Bes, Yine “sahiplenmeye” çalistigi bir baska hizmetimiz de Hamidiye Kültür Merkezi’ydi. Alti: Muhsin Yazicioglu kent ormaninin yapimini durdurdu. Itfaiye Binasina beton döktü. Daha neler neler. Burada Çekmeköylü kardeslerimiz için yapilmasi gereken hizmetleri yapilmadigini hep birlikte gördük" seklinde konustu.



“Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düsürerek, ülkemizde ki bu sorunu ortadan kurtaracagiz”

Girisimci is insanlariyla bulusma programinda konusan Kurum, "Bugün Istanbul’un nüfusu, Türkiye nüfusunun 5’te 1’ini olusturuyor. Vergi gelirlerinin yüzde 48’i Istanbul’da toplaniyor. Türkiye’nin dis ticaretinin yüzde 50’ye yakini Istanbul’dan gerçeklesiyor. Insallah Istanbul’umuzu Istanbul Finans Merkezimizle finansin merkezi haline getirecegiz. Ekonomimizi yatirim, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütmeyi sürdürecegiz. Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düsürerek, ülkemizde ki bu sorunu ortadan kurtaracagiz. Memurundan emeklisine ve isçisine kadar çalisanlarimizin ücretlerini daima enflasyonun üzerinde artirarak, refah düzeylerini yükseltecegiz. Turizmde 90 milyon turist ve 100 milyar dolar turizm geliri hedefiyle, yatirimi ve tanitimi hizlandiracagiz. Ülkemizin halen 300 bin civarinda olan uluslararasi ögrenci sayisini, 1 milyonun üzerine çikartarak, küresel pazarin yüzde 10’a çikaracagiz. Bilisim ihracatinda 15 milyar dolara ulasarak, ülkemizi bu alanda küresel bir merkez haline dönüstürecegiz. Ülkemizi 1 trilyon dolar dis ticaret hacmine ulastirmaya yönelik hedefimize ulasana kadar yatirima, üretime, istihdama yüklenecegiz. Önümüzdeki 5 yillik dönemde yillik 5,5 büyüme oraniyla, milli gelirimizi bu dönemde 1,5 trilyon dolara, ardindan da hedefledigimiz olan 2 trilyon dolara çikartacagiz. Kisi basina düsen milli gelirimizi 3 bin 600 dolardan 10 bin 600 dolara yükselttigimiz gibi, önümüzdeki dönemde önce 16 bin dolara, ardindan da daha yüksek seviyelere ulastiracagiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA