Vadi Alleben, Gaziantep'in Park Anlayisina Yeni Bir Soluk Getirecek

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapimina devam edilen Vadi Alleben projesi, kentin park anlayisina yeni bir soluk getirecek.

Vadi Alleben, Gaziantep'in Park Anlayisina Yeni Bir Soluk Getirecek
Sahinbey Ilçesi’ne bagli Yamaçtepe Mahallesi’nde 270 bin metrekarelik alan üzerine kurulu ve 190 bin metrekarelik yesil alandan olusacak Vadi Alleben Park ve Sosyal Alani Çevre Düzenleme Projesi, ziyaretçilerini hem doga ile iç içe bir ortamla bulusturacak hem de kültürel, sportif aktivitelerle eglenceli zaman geçirmesini saglayacak.

Vadi Alleben’nin 40 bin metrekaresini olusturan Macera Adasi’nda; hava bisikleti, serbest düsüs, 15.5 metre yüksekliginde macera kulesi ve dev parkurlar, zipline, mini futbol sahasi, dev salincak, survivor parkuru, çocuk macera oyun alani, çok maksatli saha okçuluk ve paintball alani bulunacak.

Her yas grubuna hitap edecek sekilde planlanan parkta, kosu yolu, bisiklet yolu, yaklasik 3 bin metrekare alana yayilan 3 adet her yastan çocuga hitap edecek çocuk oyun alani, 720 metrekare açik fitness alani, WC- Mescitler, 6 adet her biri 32 metrekarelik çim alana gömülü sekilde tasarlanmis satis birimleri, dinlenme alanlari yer alacak. Ayrica piyano ve kitap evi ile de ziyaretçilere, kültür ve sanat odakli essiz bir ortam sunulacak.

Farkli bitki türlerinin bir arada bulundugu 21 bin metrekarelik alani dolduran ülke bahçeleri alaninda; ülkelerin peyzajlari ve bahçe kültürleri yansitilacak. Ayrica bir yandan Alleben Deresi’ne bakan yürüyüs parkurlarinda dere manzarasi, bir yandan da Osmanli Bahçesi (Cennet Bahçesi), Çin Bahçesi, Japon ve Zen Bahçesi, Rönesans/Barok Bahçeleri ve Hollanda Bahçesi ile bitki kuleleri içerisinde keyifli bir gezintiye imkan taninacak.

Özel konseptiyle dere üzerindeki köprüler, meydanlar, 396 araçlik iki adet otopark alaninin da yer alacagi Vadi Alleben’de yesil Gaziantep kimligiyle olusturulmus banklar, piknik masalari gibi tüm dinlenme ve oturma birimleri direkt yesil alanlar üzerinde ziyaretçilerini agirlayacak.
Kaynak: İHA