Uzman Kangal Yetistiricisi Uyardi Açiklamasi 'Yaz Aylarinda Bu Belirtilere Dikkat'

Uzman Kangal Yetistiricisi ve Egitmeni Hüseyin Yildiz, artan hava sicakliklarin köpekler üzerinde hasere gruplarinin arttirdigini ve erkenden önlem alinmasi gerektigini söyledi.

Uzman Kangal Yetistiricisi Uyardi Açiklamasi 'Yaz Aylarinda Bu Belirtilere Dikkat'
Yaz aylarinin gelmesiyle ülke genelinde hava sicakliklari giderek artis gösterdi. Sicak havanin beraberinde getirdigi hasere gruplari ve parazitler hayvanlar üzerinde etkisini arttirdi. Bit, pire, kene ve benzeri hasere gruplarinin rahatsiz ettigi hayvanlarin basinda ise köpekler geliyor. Konu ile ilgili açiklamalarda bulunan Uzman Kangal Yetistiricisi ve Egitmeni Hüseyin Yildiz, köpeklerin kasinmasi, dudaklarini yalamasi, kaçacak yer aramasi gibi belirtilerin hasere ve parazitlerden duydugu rahatsizliklari ifade ettigini belirterek, erkenden anti paraziter tedaviye baslanmasi gerektigini söyledi.



“Vücut dillerinden anlamak mümkün”

Uzman Kangal yetistiricisi Yildiz, köpeklerinin streste olduklarini vücut dillerinden anlamanin mümkün oldugunu söyleyerek, “Dogada, yasam bulan, sicakla beraber gelen hasere gruplari var. Bununla beraber hayvanlarda her türlü belirtiyi verir. Yani köpegin strese girdigi anda esnemesi, kasinmasi, dudaklarin yalamasi durumunda vücut diliyle size stresli oldugunu gösterir. Yani bununla alakali vücut dillerinin tanimi için köpeklerin bakislarindan davranislarindan yüz ifadelerinden anlayabilmek çok zor bir sey degil. Bu durumlarda kapali alanlarda yasayan tüm köpeklere anti parazitler devreye girmek zorundadir. Yani baharin çok daha isinmadan yapilabilecek bu anti parazitler mücadeleler köpegin sagligini mevsim sonuna kadar saglikli bir sekilde götürebilir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA