Konya'da Necip Fazil Kisakürek Vefatinin 40. Yildönümünde Aniliyor

Fikir, edebiyat ve aksiyon hayatinin son yüzyilda yasamis en önemli isimlerinden biri olan Üstad Necip Fazil Kisakürek vefatinin 40. yildönümünde Konya’da çesitli etkinlikler ile aniliyor.

Konya'da Necip Fazil Kisakürek Vefatinin 40. Yildönümünde Aniliyor
Üstad Necip Fazil Kisakürek vefatinin 40. yildönümünde merkez Selçuklu Ilçe Belediyesinin ev sahipliginde, Milli Egitim Bakanligi, Kültür ve Turizm Bakanligi ve Gençlik ve Spor Bakanligi ile Konya Büyüksehir Belediyesi, Konya Il Milli Egitim Müdürlügü ve Anadolu Mektebi paydasliginda düzenlenen "Anadolu Mektebi Vefatinin 40. Yilinda Üstad Necip Fazil Kisakürek’i Anma Programi" ile aniliyor.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde açilis paneli ile baslayan program 4 gün boyunca dolu dolu sürecek. Türkiye’nin 13 farkli sehrinden yazar, ögretmen ve ögrencinin bulusacagi programda, Necip Fazil’in hayatini ve eserlerini konu alan paneller, konferanslar, fotograf sergisi, konser, siir dinletisi ve yazar bulusmalarinin yani sira sehir-kültür gezisi yapilacak. Açilis programinda yapilan konusmalarda Üstad Necip Fazil’in fikir, sanat ve aksiyon hayatinda oynadigi önemli role dikkat çekildi. Konusmalarin ardindan panele geçilirken, Prof. Dr. Turan Karatas ile Prof. Dr. Ibrahim Kavaz da degerlendirme konusmasi yapti. Programin sonunda protokol üyeleri tarafindan panelist ögrencilere plaket ve hediye takdimi yapildi. Anma programi çerçevesinde Selçuklu Kongre Merkezi’nde Sanatçi Ugur Isilak tarafindan Necip Fazil’in bestelenmis siirlerinin seslendirilecegi bir konser gerçeklestirilecek. Necip Fazil Anma etkinligi açilis paneline Konya Valisi Vahdettin Özkan ve AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem’in yani sira Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Baskani Sami Güçlü, Konya Il Milli Egitim Müdürü Murat Yigit, Selçuklu Belediyesi Baskan Yardimcisi Ali Düz, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA