Baskan Angi Açiklamasi 'Cumhurbaskanimizin Ülkeyi Yönetmesine Devam Etmesini Istiyoruz'

AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in tekrar yüksek bir oyla seçilip ülkeyi yönetmesine devam etmesini istediklerini vurgulayarak, “Türkiye 21 yilda büyük isleri basaran millet oldu. Türkiye’deki istikrarin devami bölgeyi de gelecege hazirlayacagina inaniyoruz” dedi.

Baskan Angi Açiklamasi 'Cumhurbaskanimizin Ülkeyi Yönetmesine Devam Etmesini Istiyoruz'
AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, Pazar günü yapilacak 2. tur seçimi öncesi basin toplantisi düzenledi.

Parti baskanliginda düzenlenen toplantida açiklamalarda bulunan Baskan Hasan Angi, merkezde ve tüm ilçelerde seçim çalismalarina devam ettiklerini kaydederek sözlerine basladi.

Seçime sayili günler kaldigini hatirlatan Hasan Angi, “Insallah Pazar günü 2. tur seçimlerimizi tamamlayip cumhurbaskanimizin tekrar yüksek bir oyla seçilip ülkeyi yönetmesine devam etmesini istiyoruz. Tüm teskilat ve milletvekillerimizle beraber Cumhur Ittifaki’nda bulunan diger partilerimizle beraber çalismalarimizi yürütüyoruz. Konya’mizda 14 Mayis’taki sonuçlari önemli görüyoruz. Bunun daha da artmasi boyutuyla da çalismalarimiz devam ediyor. Konya’nin katilim orani ülke ortalamasindan biraz daha yukaridaydi. Bunu biraz daha yukariya çekmek için herkesin sandiga gitmesini saglamamiz gerekiyor. Cumhurbaskanimiz Konya ölçeginden baktigimiz zaman rakibine 3 kat fark atti. Bunu 4 kata nasil çikaririz? Bunun çabasiyla mahalle mahalle bakiyoruz çalismalarimiza. Ortaya konan tavir da seçim sonrasinda diger ittifakin adayinin bir çaresizlik içinde kiliktan kiliga girdigini, ‘Diger 3. adayin destegini nasil aliriz?’in telasiyla dün ak dedigine bugün kara diyebilen bir yapiya bile dönüstügüne hep birlikte sahitlik ediyoruz. Türkiye 21 yilda büyük isleri basaran millet oldu. Türkiye’deki istikrarin devami bölgeyi de gelecege hazirlayacagina inaniyoruz” dedi.



“Yabanci düsmanligi üzerinden siyaset yapmak insanligi geriye çeker”

Baskan Angi, ülkedeki mültecilerle alakali ise, “Türkiye’nin komsu ülkelerle olan iliskisi ve uluslararasi arenada sözüne sahip çikmanin getirdigi o durus önümüzdeki süreci Suriye için farkli bir noktaya tasiyacagina inaniyoruz. Su ana kadarki temaslar onu gösteriyor. Burada geçici barinan bu insanlarin büyük bir bölümü tekrar ülkelerinde hayat standartlari olusacagi, huzurun, güvenligin saglandigi bir halde dönecekleri görülüyor. Bir kismi belki burada artik is ortaminin getirdigi seylerle, buraya entegrasyonda sikinti çekmeyenler varsa da burada çalismaya devam edecektir. Kalkip yabanci düsmanligi üzerinden siyaset yapmak insanligi geriye çeker. Dolayisiyla o gelen insanlar sanki keyfi, turistik olarak gelmis gibi bir algilamayi da son derece yadirgiyoruz. Su anda ülkemizden Avrupa’ya gitmis milyonlarimiz var. Orada o insanlar hayatini devam ettiriyor. Bize düsen ülkeyi gelecege emin adimlarla yürütmek, gücüne güç katmak, istikrari korumak. Degilse su anda olusmus meclis yapisiyla Millet Ittifaki o bekledigi anayasa degisikligini saglayacagi çogunlugu birakin, salt çogunlugu bile bulamadi. Bu sartlarda meclisin iradesi Cumhurbaskanligi ile bütünlestigi zaman ülkeyi yönetebilir hale geliyor. Güçlü meclisle bugüne kadar yürütüldü. Güçlü lider bu çalismalari yönetti. 28 Mayis’tan sonra bunun devami gerekiyor, buna inaniyoruz” ifadelerini kullandi.

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay da, 2. tur öncesinde yogun çalismalarina devam ettiklerini belirterek, “Seçimin ilk turunda Cumhur Ittifaki olarak mecliste büyük bir çogunluk elde ettik. Düne kadar engellendigini, meclislerin Cumhur Ittifaki’nda olmasindan dolayi çalisamadiklarini bahane üreten belediye baskanlari meydanlarda ‘Bakin meclis onlarda, belediye baskani biziz. Her sey tikir tikir isliyor’ diyecek hale geldi. Böylece meclislerin çalismalarina engel olmamasini bir taraftan itiraf etmis oldular. Biz milletimizin ferasetine güveniyoruz. Insallah ilk turdan çok daha büyük bir oranla cumhurbaskanimizin yeniden seçilecegine inaniyoruz” seklinde konustu.

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek ise, 14 Mayis’ta kaybeden gruptan birisinin de anket sirketleri oldugunu söyleyerek, “Seçim sonuçlarini yakin oranda tahmin eden birkaç güvenilir anket sirketi disindaki etki ajani gibi çalisan sirketler özellikle Millet Ittifaki ile ilgili yüzde 55’lik, 60’lik kazanma oranlarini telaffuz ediyorlardi. Ama 14 Mayis’ta her sey ortaya çikmis oldu. 28 Mayis seçiminin de yeni bir devrin baslayacagini, siyasette çok farkli bir sürecin kapisini açacagini düsünüyorum” diye konustu.

Toplantiya, AK Parti Konya milletvekilleri ile adaylari, merkez ilçe belediye baskanlari ve parti yöneticileri de katildi.

Kaynak: İHA