Doga Egitim Merkezi'nde Çocuklar Hem Hayvanlari Hem Dogayi Taniyor

Çinarcik Doga Koruma ve Milli Parklar Sefliginde faaliyet gösteren Doga Egitim Merkezi ögrencilere bitkileri ve hayvanlari tanima imkani sunuyor.

Doga Egitim Merkezi'nde Çocuklar Hem Hayvanlari Hem Dogayi Taniyor
Yalova’nin Çinarcik ilçesinde bulunan Doga Egitim Merkezi, 16 türden 72 hayvana ev sahipligi yapiyor. Yaban Hayati Rehabilitasyon Merkezi’nin yani sira esitli agaçlarin ve sera alaninin da yer aldigi Doga Egitim Merkezi’ni ziyaret eden ögrenciler, program dahilinde hem bitkileri hem hayvanlari yakindan taniyor. Yalova’daki okullardan turlarla Doga Egitim Merkezi’ne gelen okul öncesi, ilkokul ve ortaokul ögrencileri, unutamayacaklari bir gün geçiriyor.

Doga merkezine gelen ögrenciler ilk olarak agaçlari tanirken sonrasinda da seralarda tohum dikmeyi ögreniyor. Ögrenciler daha sonra toprakla bulusturduklari tohum saksilarini yanlarinda götürüyor. Bitkilerin yanin sira hayvanlari da yakindan tanima imkani bulun ögrenciler, egitici oyunlarla bilgilendiriliyor.

Alanda bulunan tavus kusundan keçiye, horozdan tavsan gibi birçok hayvani gören ve kimilerine de dokunma firsati bulan ögrenciler, dogayi tanirken bir taraftan da egleniyor.

Yalova’da faaliyet gösteren bir özel egitim kurumunun Müdür Yardimcisi Cansu Uysal Topal, Doga Egitim Merkezi’nin ögrenciler için çok faydali bir yer oldugunu belirterek, “Dün birinci sinif ögrencelerimizle geldik. Bugün de okul öncesi ögrencilerimizle geldik. Ögrencilerimiz burada endemik bitkilerle, hayvanlarla tanistilar. Onlari yakindan görme firsati tanidilar. Daha sonra bununla ilgili bir sunum yapildi ögrencilerimize. Hayvanlara kasi nasil yaklasilmasi gerektigi, hayvanlarin tepkilerini ögrettiler çocuklarimiza. Bunlarla ilgili çok güzel animasyon oyunlari oynattilar çocuklarimiza. Etrafi gezdik ve çok eglendik açikçasi” dedi.

Kaynak: İHA