Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi '28 Mayis'la Birlikte Insallah Ülkemizin Önünde Yepyeni Kapilar Açilacak'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “28 Mayis’la birlikte insallah ülkemizin önünde yepyeni kapilar açilacak. Türkiye, hedeflerine dogru çok daha büyük adimlarla kosacak, daha hizli yol alacak. Türkiye Yüzyili’nin insasi yolunda durmadan, dinlenmeden çalisacagiz” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi '28 Mayis'la Birlikte Insallah Ülkemizin Önünde Yepyeni Kapilar Açilacak'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Sivas Hükümet Meydani’nda vatandaslara hitap etti. Sivas’ta mitinge katilanlarin sayisinin 100 bin oldugunu belirten Cumhurbaskani Erdogan, “Siyasette Sivas’ta böyle bir muhtesem coskuyu yasamamistim. Bugün bir baskasiniz. Biliyorum ki Pazar gününe hazirlik yapiyorsunuz. Zaten Cumhur Ittifaki 5’in 4’ünü aldi. Keske digerini de alsaydiniz 5’te 5 yapabilirdiniz. Önemli olan Pazar” dedi.



“Pazar günü bunlara tam bir Osmanli tokadi yarasir”

Tüm Sivaslilari selamladigini ifade eden Erdogan, mitinge katilmayan vatandaslara selamini gönderdi. Cumhurbaskani Erdogan, ”Masanin etrafinda olanlardan bir Sivasli vardi dimi. Biz hizli tren dedigimiz zaman ne gerek var diyordu. Ne yazik ki Bay Bay Kemal’in takdimini de o yapti. Pazar günü bunlara tam bir Osmanli tokadi yarasir” seklinde konustu.

Sivas’a bir ay önce gelecegini hatirlatan Cumhurbaskani Erdogan, Ankara - Sivas Hizli Tren hattinin açilis sevincini beraber yasayacaklarini, ancak saglik sorunundan dolayi açilisa katilamadigini hatirlatti. Erdogan, “Biz de orada olamiyoruz müjdelerimizle Sivasli kardeslerimizin yaninda yer alalim dedik. Hizli tren hattimizi bir ay boyunca ücretsiz yaptik” dedi.



“Bu hatti Erzincan, Erzurum, Kars’a kadar uzatacagiz, oradan da Bakü Tiflis Hattina baglayacagiz”

Cumhurbaskani Erdogan, Sivasli vatandaslarin artik Ankara’ya hizli trenle yaklasik 2 saatte gittigini, Istanbul’a da 6 saatte gittiklerini belirtti.

Hizli trenin Sivas ile birlikte Yozgat, Kirikkale ve bölgedeki sehirlere hayirli olmasi temennisinde bulunan Erdogan, “Bay Kemal bu isler lafla olmuyor icraat gerektiriyor. Toplam uzunlugu 405 kilometreye ulasan bu hattan komsu illerimiz de istifade edecek. Erzincan ve Tokatli kardeslerimiz bu rahatligi yasayacak. Yerköy Istasyonundan Kayseri’ye bir baglanti kurulacak. Bu hatti Erzincan, Erzurum, Kars’a kadar uzatacagiz. Oradan da Bakü Tiflis Hattina baglayacagiz” açiklamasini yapti.

“Azerbaycanli kardeslerimizle ulasim altyapimizi güçlendirecegiz”

Demir Ipek Yolu olarak ifade edilen bu hatla bölgeye dünya çapinda öneme sahip stratejik bir soluk borusu açacaklarini kaydeden Cumhurbaskani Erdogan, Londra’dan yola çikan birinin ülkemiz üzerinden Pekin’e kadar gidebilecegini aktardi. Cumhurbaskani Erdogan, “Tüm bunlari üstelik CHP Genel Baskani gibi Can Azerbaycan’i devre disi birakarak degil, Azerbaycanli kardeslerimizle omuz omuza yapacagiz. 30 yillik isgalin ardindan Karabag’i birlikte özgürlestirdiysek, nasil insa ettigimiz boru hatlari ile Türkiye’yi Dogu- Bati arasinda bir enerji merkezi yaptiysak, her alanda isbirligimizi güçlendirdiysek, Azerbaycanli kardeslerimizle ulasim altyapimizi güçlendirecegiz. Bunu da birilerine sirin gözükmek için Karabag Zengezur Koridorunu yok sayan CHP Genel Baskanina ragmen yapacagiz” ifadelerini kullandi.

ATA Ittifaki’nin Cumhurbaskani Adayi Sinan Ogan’in sahsini ve Cumhur Ittifaki’ni destekleme karari almasiyla ilgili degerlendirmeden bulunan Erdogan, “Sinan Bey’in aldigi bu kararin hayirli olmasini diliyorum. Merhum Muhsin Yazicioglu emaneti BBP ile zaten ortagiz. Cumhur Ittifaki ortaklarimizla dayanisma içinde Türkiye Yüzyili insasini kesintisiz sürdürecegiz. Bu kapsamda Sivas’i da YHT’lerin kavsak noktalarindan biri haline getirecegiz. Insallah bunu da 21 yildir oldugu gibi yine Sivas’in destegi ev duasiyla gerçeklestirecegiz. Bugün bizi Sivaslilar olarak bir kez daha bagriniza bastiniz” dedi.

Muhsin Yazicioglu’nun milletin gönlünde müstesna bir yer edindigini söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, Yazicioglu’nun daima hayirla, sükranla yad edilecegini, Türk siyasetine katkisini unutmayacaklarini belirtti.



“CHP zihniyetinin yaptigi gibi oy vermediler diye insanimiza cahil demenin, bidon kafali demenin bizim kitabimizda yeri yoktur”

Cumhurbaskani Erdogan, “Biz de bu dualarin himmeti ile yürüyoruz. 14 Mayis seçimlerinde Sivas kendine yakisani yapti. Milletvekilliginde yüzde 72 oy orani ile tercihini Cumhur Ittifaki oldugunu ortaya koydu. Cumhurbaskanligi seçiminde yüzde 70’e yakin oranla Sivasli kardeslerimiz teveccüh gösterdi. Her birinize desteginiz için tesekkür ediyorum. Sandiga giderek demokrasimizin gücüne güç katan tüm Sivaslilara sükranlarimi sunuyorum. Sandikta tecelli eden iradenin basimizin üstünde yeri vardir. Gönlümüz tüm seçmenlerin tercihlerine mazhar olmayi ister ama farkli tercihlerde bulunan vatandaslarimiza asla Bay Bay Kemal gibi bakmayiz. Hele hele CHP zihniyetinin yaptigi gibi oy vermediler diye insanimiza cahil demenin, bidon kafali demenin bizim kitabimizda yeri yoktur” dedi.



“Milletin karni Togg’mus diye manset atmak ne basin özgürlügüne ne insanliga yakisir”

14 Mayis sonrasi atilan mansetlerle ilgili konusan Erdogan, “Sirf istedikleri sonuç sandiktan çikmadigi için milletin karni Togg’mus diye manset atmak ne basin özgürlügüne ne insanliga yakisir. Bay Bay Kemal, siz Togg’u yapamadiniz ama biz yaptik. Bir zamanlar Devrim otomobili vardi. Biz devrin otomobilini 60 sene sonra yaptik” degerlendirmesinde bulundu.

“Depremzedelerimize yönelik hakaretleri biz dibin dibi olarak görüyoruz”

Depremzedelere yönelik hakaretleri dibin dibi olarak gördüklerini belirten Cumhurbaskani Erdogan, “Böyle bir ahlaksizligi hakli gösterecek hiçbir sebep olamaz. 3 ay önce esini, çocugunu, evini barkini kaybetmis yarali bir gönle bunlari yapmanin hiçbir hakli gerekçesi olamaz. Her leyden önce bunu yapanlarin insanlikla alakasi olamaz. 14 Mayis’tan bu yana milletimize ve depremzedelerimize yapilanlar CHP Genel Baskani ve yoldaslarinin yüzüne kara bir leke olarak yapismistir. Milletten çikip özür dilemek af dilemek yerine bu rezillikleri görmezden gelmislerdir. Nefret söylemlerinin üzerine gitmek yerine, bunu körüklemislerdir. Hatalarini kabullenmek yerine bize oy veren 27 milyon insanimizi vatani satmakla itham etmislerdir” dedi.



“28 Mayis ülkemizin bu çirkin, dilden, zihniyetten, siyasetçilerden kurtulus günü olacaktir”

Siyasi üslubun her gün daha da çirkinlestirildigini dile getiren Cumhurbaskani Erdogan, “Bunlarin her biri CHP Genel Baskaninin alnindaki utanç lekesini giderek daha belirgin hale getirmistir. Milletimiz bu zihniyeti, 14 Mayis 1950 tarihinde sandiga gömmüstür. Darbelere ragmen milletimiz bu zihniyetin oradan çikmasina 73 yildir izin vermedi. 28 Mayis ülkemizin bu çirkin, dilden, zihniyetten, siyasetçilerden kurtulus günü olacaktir” açiklamasini yapti.

Cumhurbaskani Erdogan, “CHP Genel Baskani bir kaset kumpasi olarak basladigi siyasi yolculugunu Nazi Kemal olarak bitirecektir. Bu hakaretlerin, bu densizliklerin hepsi kaybedeceklerini anlayanlarin son çirpinislardir. Koltuklarini korumak adina ne yaparlarsa yapsinlar, milletin samarini bir kez daha yemekten kendilerini kurtaramayacaklardir” diye konustu.



"28 Mayis’la birlikte ülkemizin önünde yepyeni kapilar açilacak"

Sivaslilarin Istanbul’da önemli bir potansiyelinin oldugunu ifade eden Erdogan, mitinge katilanlardan Istanbul’daki yakinlarina telefonla ulasmalari ricasinda bulundu. Erdogan, 28 Mayis’la birlikte ülkemizin önünde yepyeni kapilar açilacagini belirterek, “Türkiye, hedeflerine dogru çok daha büyük adimlarla kosacak, daha hizli yol alacak. Türkiye Yüzyili’nin insasi yolunda durmadan, dinlenmeden çalisacagiz. Milletimiz bize 5 yil daha sorumluluk verirse neler yapacagimizi anlattik. Her alanda önemli adimlar atacagiz, Insanimizi enflasyona ezdirmeme sözümüze bagli kalacagiz. Hayat pahaliligi basta olmak üzere tüm sikintilarla mücadele edecegiz. Bu isi biz basaririz. Bunlar Bay Kemal’in isi degil. Bunlarin Istanbul, Ankara belediye baskaninin halini görüyorsunuz rezalet, Izmir hepten rezalet. Biz 21 yildir Türkiye’de bir sey ispatladik. Tüm dünya Türkiye’yi farkli sekilde aniyorsa, Rusya- Ukrayna Savasi’nda arabuluculugu Türkiye yapiyorsa, burasi siradan degil. Kim Türkiye’nin basinda Tayyip Erdogan. Ben Sayin Putin ile iyi görüsüyorum diye Bay Bay Kemal rahatsiz olmus Bati talimatina uyup Putin’e yaptirim yaparim demis. Sen siyasetten zerre kadar anlamiyorsun. Bay Bay Kemal sen git yat. Siyaset böyle yapilmaz. Biz dünyada tüm ülkelerle irtibatlarimizi en güzel sekilde götürdük, götürüyoruz. Böyle oldugu için dünyada Türkiye’yi Türkiye yaptik” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, "Milletimiz müsterih olsun her sorunu farkindayiz” diyerek sunlari kaydetti:

“Enflasyonu geçmiste 6. 2 ‘ye indirdik. O zaman bunu yaptik. 6 sifiri biz paradan attik. O zaman Bebecan diyordu ki, 6 sifiri atarsak halimiz ne olur. Bunlarin adi güya ekonomiden anlar. Hiçbir seyden anladiklari yok. Biz bunlari bütün engellemelere ragmen yaptik. Kimse endise etmesin yapacagiz. Ülkemizi geçmiste nasil her yil ortalama yüzde 5 buçuk büyüttüysek ülkemizi, Türkiye Yüzyili hedeflerine yine biz ulastiracagiz. Ülkemizi büyütmeye devam edecegiz.”

“Sivas’in artik sert kislari eskisi kadar sert geçmeyecek”

2028 yilinda bir buçuk trilyon dolarlik milli gelire ulasilacagini ifade eden Erdogan, 5 senede 6 milyon ilave istihdam olusturacaklarini bildirdi. Erdogan, “Siz yanimizda, arkamizda olduktan sonra biz gümbür gümbür yürürüz. Muhalefet ’gaz maz yok’ dedi.

Karadeniz’deki dogalgazi milletimizin emrine verdik mi? Simdi mutfakta yine 25 metreküp gazi ayni sekilde bir yil boyunca ücretsiz verecegiz. Sivas’in artik sert kislari eskisi kadar sert geçmeyecek. Yemek yaparken hanim kardeslerim daha rahat olacak. Bir yil boyunca yemekler Karadeniz gazi ile ücretsiz kaynayacak. Gabar’da buldugumuz günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrolü de de ülkemiz ekonomisine kazandiracagiz” dedi.

Bölgenin diger yerlerinde de petrol arama çalismalarini sürdürdüklerini ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, “Gabar’da kimlerden dolayi bu petrol çikmiyordu. Kiliçdaroglu’nun beraber oldugu teröristlerden dolayi çikmiyordu. Kiliçdaroglu talimati Kandil’den aliyor, biz Allah’tan, milletimizden aliyoruz” dedi.

Türkiye’yi enerjide disa bagimliliktan kurtarmak için çalismalarini sürdüreceklerini ifade eden Erdogan, bölücü terör örgütü PKK ve uzantilariyla mücadelenin kararlilikla devam edecegini aktardi. Son yillarda bölücü terör örgütünü ülke içinde kipirdayamaz hale getirdiklerini söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, “Bunlarin ümügünü siktik, inlerinde mahkum ettik. Artik baslarini çikaramiyorlar. Baslarini çikarirlarsa SIHA’lar baslarina inecek. Simdi Akinci’miz da var mi? Kizilelma’miz var mi? Bir de TCG Anadolu’muz var. Kiskaniyorlar. ANKA’miz var. Hemen hemen her gün bir terörist ele basinin haberini aliyoruz. Döktükleri her damla kanin hesabini misliyle soruyoruz. Son 40 yildir ülkemizin basina musallat edilen Kürt kardeslerimizin kanini emen terör belasindan milletimizi kurtaracagiz.

CHP Genel baskaninin meydanlarda verdigi sözler de, kapali kapilar ardinda yaptigi pazarliklar da bunu engelleyemeyecek.14 Mayis’tan önce terör elebaslarini Kandil’den video çekerek CHP Genel Baskanina alenen oy istedi. Bu terör elebaslari seçim sonrasinda da bu zata verdikleri destegi açikça devam ettirdiler. Bunu babalarinin hayrina yapmadilar. Ne CHP Genel Baskani ne de masa arkadaslari ne diyorlardi. Kana Kan intikam , intikam dediler. Bu naralari atanlarla ortak miting düzenleyenlerle asla utanmadilar. Milletin gözünden kaçirmaya çalistiklari tüm rezillikler tek tek ortaya saçilmistir” ifadelerini kullandi.

“Ne yaparlarsa yapsinlar iktidara gelmek, koltuklarini korumak ugruna bölücü ve FETÖ’cülerle kurduklari ortakligi gizleyemezler”

Cumhurbaskani Erdogan, ”Ne yaparlarsa yapsinlar iktidara gelmek, koltuklarini korumak ugruna bölücü ve FETÖ’cülerle kurduklari ortakligi gizleyemezler. Ayni sekilde eteklerine yapistiklari emperyalistlerden aldiklari cesaretlerle terör örgütlerine dagittiklari mavi boncuklar da ise yaramayacaktir” diye konustu.

TOKI’nin 6 Subat depremlerinden alninin akiyla çiktigini dile getiren Erdogan, “Deprem sonrasi TOKI öncülügünde ülkemizin yapi stokunu yenilemeye hiz verdik. Ülkemizin hiçbir yerinde depreme dayaniksiz bina birakmayacagiz. Bütün sehirlerimizi afete dirençli hale getirecegiz” dedi.

Istanbul’dan baslayarak ülke genelinde 6 milyon konutun dönüstürülecegini ifade eden Erdogan, riskli olarak belirlenen evini, kentsel dönüsümle yenileyenlerin insaat maliyetinin yarisini karsilayacaklarini hatirlatti.

Aile koruma programini sapkin akimlara karsi hayata geçireceklerini belirten Erdogan, “Biz ailenin kutsiyetine inaniyoruz. LGBT filan bizim semtimize ugrayamaz. Seçimden sonra anayasa degisikligi konusunda aile ilgili adimi kararli sekilde atacagiz. Bir diger konu ana kaynagini Karadeniz’de kesfettigimiz Aile ve Gençlik Bankasi kuracagiz. Bu banka vasitasi ile ev hanimlarina emeklilik imkani getirecegiz. Her ailede gençler basta olmak üzere is imkani saglayacagiz. Yeni evlenecek gençlere faizsiz evlilik kredisi verecegiz. Kadinlarin ise ve aile mekanizmasini tahkim edecek çalismalari güçlendirecegiz . Engellilerimizin, sehit yakinlarimizin, gazilerimizin yaninda olmayi sürdürecegiz. Toplumuzu hiçbir kesimini sahipsiz hissettirmeyecegiz. Önümüzde sadece 5 gün kaldi. 28 Mayis’ta hep birlikte Cumhurbaskani seçimi için sandiklara gidecegiz. Sivas’in güçlü destegi sayesinde 14 Mayis’ta maçin ilk yarisini önde bitirdik. Insallah ikinci yarida tarihi bir zafere imza atacagiz” seklinde konustu.

Sandiklara sahip çikin çagrisinda bulunan Cumhurbaskani Erdogan, Cumhurbaskanligi seçiminde Sivas’tan rekor bekledigini söyledi.

Kaynak: İHA