Baskan Altay Açiklamasi 'Konya'daki STK'larimiz Tüm Türkiye'de Örnek Bir Hale Geldi'

Konya Büyüksehir Belediyesi ve Konya Sivil Toplum Kuruluslari (STK) Platformu’nun düzenledigi programda Konya’daki sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri bir araya geldi.

Baskan Altay Açiklamasi 'Konya'daki STK'larimiz Tüm Türkiye'de Örnek Bir Hale Geldi'
Konya Büyüksehir Belediyesi Tas Bina Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen istisare toplantisinda konusan Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Konya’nin Türkiye’de hep farkliliklariyla, güzellikleriyle; özellikle insani konulardaki duyarliligiyla anilan bir sehir olduguna dikkat çekti. Önceki gün Hatay’da Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Konya Konteyner Kente yaptigi programa katildiklarini hatirlatan Baskan Altay, “Cumhurbaskanimiz orada Konya’yla ilgili çok güzel ifadelerde bulundu. Tüm Türkiye’de kiminle karsilassak özellikle deprem aninda Konya’nin her yerde oldugundan bahsediyor. Bu sadece belediyelerin bir basarisi olamaz. Çünkü insanlar yönlerini döndüklerinde çorba dagitan, çay veren, ihtiyacini gidermek için gayret sarf eden, arama-kurtarmada bulunan farkli dernek isimlerini de gördüler. Sorunca da hep ‘Konyaliyiz, Konya’dan geliyoruz’ diye ifade ettiler. Onun için bu basari tüm Konyalilarindir. Onlari temsilen hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum” diye konustu.



“STK’larimiz sadece Konya’mizda degil, tüm Türkiye’de örnek hale geldi”

Konya’nin Hatay’da ilk günden itibaren bütün eksikleri tamamlamak için büyük bir gayret gösterdiginin altini çizen Baskan Altay, “Konya, tarafli tarafsiz hatta karsi taraftan bile insanlarin takdir ettigi bir basari elde etti. Bu aslinda Konya’nin geçmisten itibaren bir aliskanligi. Nerede bir insani sorun olsa, nerede insanlarin ihtiyaci olsa ki, bu nerede kismi Türkiye sinirlari içinde degil, dünyanin hangi cografyasinda bir problem olsa Konya her zaman çok hizli bir tepki gösterdi. Çok hizli organize oldu. Bunu da Konya’nin öne çikan degerlerinden biri olan sivil toplum kuruluslarimiza ve onlarin bir platform adi altinda bir araya gelip birlikte hareket etme duygusuna bagliyiz. Onun için sivil toplum kuruluslari platformumuz sadece Konya’mizda degil, tüm Türkiye’de örnek bir hale geldi. Bu gücü bu salonda hissediyoruz. Insallah birlikte çok daha güzel isler yapacagimiza inaniyorum. Çünkü birlikte hareket edince neyi basarabilecegimizi hep birlikte görmüs olduk. Rabbim birlik beraberligimizi eksik etmesin” dedi.



“Insallah sehrimiz çok daha güzel yerlere gelecek”

Bir taraftan da bir seçim süreci yasandigina dikkat çeken Baskan Altay, “Insallah ikinci turda çok daha büyük bir basari elde edecegimize inaniyorum. Insallah bu heyet ve tüm Konyalilar Pazar günü milli iradenin sandiga yansimasi için çok yogun bir katilim gerçeklestirecek. Konya mübarek bir belde. Biz de görevimizi en iyi sekilde yapmak için baskanlarimizla koordineli bir sekilde çalisiyoruz. Eksikler mutlaka olacaktir ama suna inanin ki gece gündüz demeden bir gayret içerisindeyiz. Gücümüzü de sokaktaki vatandastan aliyoruz. Insallah sehrimiz çok daha güzel yerlere gelecek. Konya sadece Türkiye’de degil dünyada gipta ile bakilan bir sehir olacak. Bunun lokomotifi de iste bu salondaki siz degerli büyüklerimiz. Insallah birlikte çok daha güzel isler yapacagiz” seklinde konustu.



“Türkiye Yüzyili kavrami büyük bir vizyona sahip olmamiz gerektigini ögretiyor”

Konya STK Platformu Baskani Adem Ceylan, “Siyasi iradenin çok zor günler yasadigi günlerde ‘Türkiye Yüzyili’ diye bir kavram taktim edildi kamuoyuna. Yani, bu kavramin kamuoyuyla paylasma zamanlamasi en zor günlerde bile büyük bir vizyona, büyük bir ufka, büyük bir gelecege sahip olmamiz gerektigini ögretiyor bize. ‘Türkiye Yüzyili’, hayalini Kudüs’ün kurtulmasina adayan bir Türk Atabeyi olan Nureddin Zengi’yi yetistirmekten geçiyor galiba. ‘Türkiye Yüzyili’, Kudüs’ü kurtaran Selahaddin Eyyübi olmaktan geçiyor. Allah bu salonda bulunanlara o günleri görmeyi nasip etsin insallah” ifadelerini kullandi.

MHP Konya Il Baskani Remzi Karaaslan, “Bugün bu birlikteligi saglayan, Konya’mizin STK üyelerini bir araya getiren, Konyamizin birlik beraberligini gösteren bir tabloyu meydana getiren Büyüksehir Belediye Baskanimiz Ugur Ibrahim Altay’a tesekkür ediyorum. Hem deprem bölgesinde hem Konya’mizda Konya’nin ismini dünyaya duyurdugunuz için bütün STK temsilcileri huzurunda size tekrar tesekkür ederim” dedi.



“Insanlar oldugu sürece Rabbim bu milletin bahtini hep açik kilacak”

AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, “Tarih boyunca baktigimiz zaman bu sehrin gerçekten güzel insanlarin yasadigi, ülkesine sahip çikanlarin varligini ortaya koydugu bir sehir olduguna ve bugün de ayni sürecin devam ettigine hep birlikte sahit oluyoruz. Cenab-i Hak birligimizi beraberligimizi güçlendirsin. Allah’in izniyle bu sehir her zaman ülkesinin gelecegi adina, bu aziz milletin olmasi gerektigi yerde durdu. Büyüksehir belediye baskanimizin da ifade ettigi gibi, sadece ülke sinirlari içinde degil, dünyada her yönüyle, madden manen ihtiyaç duyana ulasan bu insanlar oldugu sürece Rabbim bu milletin bahtini hep açik kilacak” diye konustu.



“Konya’da çok güçlü bir sivil insiyatif var”

Programa katilan Cumhurbaskani Basdanismani Mustafa Akis, “Konya, Anadolu’nun diregi, Anadolu’yu tasiyan sütun. O sütunun kuvveti de sivil toplum kuruluslarinin gücünden, birlikteliginden ileri geliyor. Konya’da çok güçlü bir sivil insiyatif var. Bunu temsil eden STK’larimiz bir platform birlikteligiyle bu gücü tüm Türkiye’ye de gösteriyor. Bu bazen Hatay’da yardim olarak karsimiza çikiyor, bazen Afrika’da Müslümanlara yardim olarak karsimiza çikiyor, mazlum cografyalarda Konya’nin sesi STK’lar sayesinde her zaman gür bir sekilde duyuluyor” seklinde konustu.



“Ortak sesimizi büyüttügümüz zaman pek çok seyi basarabiliriz”

AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, “Sizin bu birlikteliginiz çok kiymetli. Sunun farkina vardik ki biz, ortak sesimizi büyüttügümüz zaman pek çok seyi basarabiliriz. Bugün de bunlarin tezahür ettigi birtakim çalismalara sahit olmaktayiz. Ülkelerin yönetimi, tespih tanelerinin basindaki imamenin tespitiyle birlikte baslar. Iste bunun için de insallah pazar günü ayni seyi hissettigimiz, ayni seyi insa etmenin duygusu içerisinde oldugumuz cumhurbaskanimizi el birligiyle makamina tasidigimizda ve ayni zamanda katilimcilikla görev yaptigi süre içerisinde hayri insa ettigimizde iste o zaman basari hikayemiz, iste o zaman insanliga verebilecegimiz üstün katkiyi ortaya koymus olacagiz” ifadelerini kullandi.

“Asla rehavete kapilmamaliyiz”

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek ise, böyle güzel bir toplulukla birlikte bulunmanin herkes için manevi bir kazanç olduguna isaret etti. 28 Subat sürecinde Kur’an egitiminin yasaklandigini hatirlatan Akyürek, “Ortaögretimi bitirmeden Kur’an Kursu’na kayit yaptirmak yasakti. Bazi gençler bunu bilmeyebilir. Bu yasak Cumhurbaskanimiz tarafindan, hükümetimiz tarafindan kaldirildiginda malum zihniyetin temsilcilerinden birisi, ‘Orta Çag karanligina mi götürülmek isteniyoruz’ diye ifadede bulundu. Onlarin ne yapmak istedigini görüyoruz. O nedenle asla rehavete kapilmamaliyiz. Sivil topum kuruluslarimizin rolü bitmis degil. Aslinda bir taraftan daha yeni basliyor. Bundan sonra artik bir insa sürecini mutlaka gerçeklestirmemiz lazim. Cumhurbaskanimizin sahlanis dönemi dedigi dönemi hep birlikte olusturmamiz, o dönemi birlikte basarmamiz gerekiyor” dedi.

Toplantiya; Konya’nin merkez Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, AK Parti Karatay Ilçe Baskani Mehmet Genç, AK Parti Meram Ilçe Baskani Mustafa Dolular ve STK temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA