Uluslararasi Tarim Sehirleri Birligi Ve Arkansas Teknik Üniversitesi Arasinda Iyi Niyet Protokolü Imzalandi

Amerika Birlesik Devletleri Arkansas Teknik Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Robin E. Bowen ve beraberindeki heyet, Uluslararasi Tarim Sehirleri Birligi (AGRICITIES) Baskani ve Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay’i ziyaret etti.

Uluslararasi Tarim Sehirleri Birligi Ve Arkansas Teknik Üniversitesi Arasinda Iyi Niyet Protokolü Imzalandi
Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, “Bu sehirde 10 bin yildir yasam devam ediyor. Çatalhöyük’te bulunan bugday tanelerinden Konya’da o günden beri tarimsal üretim yapildigini anliyoruz. Konya hala Türkiye’de ciddi bir tarimsal üretici konumunda. Bu bilgi birikimimizi dost ve kardes ülkelerle paylasabilmek ve daha da gelistirebilmek için Uluslararasi Tarim Sehirleri Birligimiz önemli bir misyon üstlendi. Umarim ziyaretinizle birlikte üniversitenizle, birligimiz ve sehrimiz arasinda iliskiler artarak devam eder” diye konustu.

Arkansas Teknik Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Robin E. Bowen ise “Konya gerçekten çok harika bir sehir. Altyapi olarak, insanlari olarak çok güzel bir toplum. Burada çok güzel anilarimiz oldu ama benim için en güzeli Konya Bilim Merkezi’ydi. Orada özellikle egitimci insanlari görmek, çocuklarla birlikte ögrencileri görmek; onlarin bilimle ugrasmalari, orada yaptiklari faaliyetler gerçekten çok güzel” ifadelerini kullandi.

Ziyaretin sonunda; Uluslararasi Tarim Sehirleri Birligi Baskani ve Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay ile Arkansas Teknik Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Robin E. Bowen arasinda iyi niyet protokolü imzalandi.
Kaynak: İHA