Baskan Altay Açiklamasi 'Hatayli Kardeslerimizle Aramizda Saglam Bir Gönül Bagi Olustu'

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, deprem bölgesi Hatay’i ziyaret ederek, Konya Konteyner Kentlere yerlestirilen depremzedelerle ve Antakya’da esnafla bulustu.

Baskan Altay Açiklamasi 'Hatayli Kardeslerimizle Aramizda Saglam Bir Gönül Bagi Olustu'
Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, ilk olarak Konya Ticaret Odasi, Konya Sanayi Odasi ve Konya Ticaret Borsasi ile Selçuklu, Meram ve Karatay belediyeleriyle birlikte Hatay’a kazandirilan birinci ve ikinci etap konteyner kentlere yerlestirilen Hatayli depremzedelerle bir araya geldi. Daha sonra Hatay Tarihi Uzun Çarsi’yi ziyaret ederek esnaflarla sohbet eden Baskan Altay, ilk günden itibaren bölgede hizmetlerini sürdüren Büyüksehir Belediyesi Mobil Mutfak ve Mobil Ekmek Firinlarini da inceleyerek vatandaslari selamladi. Türkiye’nin 6 Subat’ta yasadigi iki büyük deprem felaketinden sonra yerel yönetimlerin ve merkezi hükümetin yaralarin sarilmasi için ilk günden itibaren canla basla çalistigini vurgulayan Baskan Altay, Konya Büyüksehir Belediyesi olarak da Hatay’da yasamin normale dönmesi için hizmet etmeye devam ettiklerini söyledi.



“Hayat normallesinceye kadar buradayiz"

Baskan Altay, “Sohbet ettigimiz kardeslerimizin Konya’ya ve Konyalilara tesekkürleri, selamlari var. Deprem çok büyük acilara neden oldu ama Hatayli vatandaslarimizla da aramizda saglam bir gönül bagi olustu. Ömür boyu unutulmayacak dostluklar kuruldu. Allah’in izniyle hep birlikte el ele vererek bu zor günlerin de üstesinden gelecegiz. Insallah Konya olarak bu acilar dininceye kadar, hayat normallesinceye kadar buradan ayrilmayacagiz” ifadelerini kullandi.

“60 günde yapilan hastaneyi görünce devletimize, milletimize bir kez daha dua ettim"

Hatay’in Defne ilçesinde hizmet vermeye baslayan Devlet Hastanesini de ziyaret eden Baskan Altay, “60 günde yapilan Defne Devlet Hastanesini görünce devletimize, milletimize bir kez daha dua ettim. Çok samimi duygularla deprem bölgesinde ilk günden itibaren yapilan çalismalar gözümün önüne geliyor, devletimizin burada yaptiklarini biliyorum. Üzüntüm, bu çalismalarin yokmus gibi siyasi polemiklere konu edilmesi, çalisiyormus gibi görünenlerin algi yönetme çabalari, depremzedeler için paylasilan cümleler. Bu ruh bu bedende durdugu sürece; devletimizin, milletimizin, vatanimizin yaninda olacagiz Allah’in izniyle” diye konustu.

Ziyaretlerde Baskan Altay’a yakin ilgi gösteren Hatayli depremzede vatandaslar ve esnaf da ilk günden beri kendilerini yalniz birakmadigi için Baskan Altay’a ve tüm Konya halkina tesekkür etti.
Kaynak: İHA