AK Parti'li Özhaseki Açiklamasi 'Son 20 Yil Içinde 31 Milyon Insana Is Kapisi Bulundu'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, “Bir taraftan yatirimlar yapiliyor, bir taraftan üretimler yapiliyor. Ihracatimiz 254 milyar dolara çikti. Son 20 yil içinde 31 milyon insana is kapisi bulundu. Bunlar kolay isler degil. Her sene 1 milyondan fazla insana is bulunuyor” dedi.

AK Parti'li Özhaseki Açiklamasi 'Son 20 Yil Içinde 31 Milyon Insana Is Kapisi Bulundu'
AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, Yalova’nin Altinova ilçesi Tersaneler bölgesinde yer alan ve elektrik sistemleri üreten firmanin Ar-Ge ve Inovasyon Merkezi açilisina katildi.

Özhaseki, yaptigi konusmada, Türkiye için 2 önemli konunun bulundugunu, bunlardan birinin depremler, ikincisinin ise terörle mücadele oldugunu ifade etti.

Özhaseki, "Ikisini de biz takip etmek durumundayiz. Bir taraftan PKK belasi, bir taraftan FETÖ örgütü, DHKP-C gibi asiri sol bir örgüt, DAES gibi baska bir örgüt ama dikkat edin bunlari besleyen hep ayni" diye konustu.



"Eksiklerimiz de var ama ülkemize lütfen güvenelim"

Türkiye’yi güçlü kilmalari gerektigini dile getiren Özhaseki, “Elbette ki is aleminin istedigi tek sey güvendir istikrardir. Bunu da biliyoruz. Bunun içindir zaten elimizden gelen çabayi gösteriyoruz. Bazen Türkiye’yi karalamak adina, belki iktidari karalamak için yaptiklari bir seydir ama ‘Burasi kötü de kötü, burada adalet yok, güven de istikrar da yok. Yabanci da gelmiyor.’ Arkadaslar bu kadar kötülenmez, karalanmaz. Sorunlarimiz var dogrudur biliyoruz. Eksiklerimiz de var ama ülkemize lütfen güvenelim” diye konustu.



Türkiye’ye 20 yilda 255 milyar dolar yabanci sermaye geldi

2002 yilina kadar Türkiye’ye 80 yillik cumhuriyet tarihide gelen yabanci sermaye toplaminin 14 milyar dolar oldugunu anlatan Özhaseki, sunlari kaydetti:

“Peki 20 yilda gelen ne kadar, 255 milyar dolar. Su anda 80 bine yakin yabanci ortakli firma faaliyet gösteriyor. Neden geliyorlar hala. Is alemiz halen fabrika yapmak istiyor. Ben Kayseriliyim dördüncü organize sanayii kuruyoruz. Birinci organize sanayimiz neredeyse 30 milyon metrekare. 2 bine yakin fabrikamiz var. Bin 500 kisi müracaat etti ’bu yeni yerden bana yer verin, ben yatirim, üretim yapacagim, diye’. Bizim insanimiz çaliskan üretken, emin olun ona güvenmek lazim. Kötü de kötü demenin manasi yok. Elhamdülillah islerde iyiye gidiyor.”

"Her sene 1 milyondan fazla insana is bulunuyor"

Türkiye’de bir taraftan yatirimlar yapildigini bir yandan da üretimlerin devam ettigini söyleyen Özhaseki, “Ihracatimiz 254 milyar dolara çikti. Son 20 yil içinde 31 milyon insana is kapisi bulundu. Bunlar kolay isler degil. Her sene 1 milyondan fazla insana is bulunuyor. Kendi yerli aracimiz Togg’u yapmisiz. Savas gemimizi, uçak gemimizi üretiyoruz. IHA’larimiz, SIHA’larimiz. Heron geldi bizim gençligimizde 100 saatlik uçusu vardi, Israil satmazdi bize. Simdi kendimiz en büyük üreticisi konumundayiz. Çok da sükür islerimiz iyiye gidiyor. Bununla da iftihar ediyoruz” diye konustu.

Törende AK Parti Yalova milletvekilleri Ahmet Büyükgümüs’ün yani sira firma yetkilileri konusmalar yapti. Firma tarafindan Özhaseki, Büyükgümüs’ün yani sira Altinova Belediye Baskani Metin Oral’a tesekkür plaketi verildi.

Sonrasinda firmanin Ar-Ge ve Inovasyon Merkezi kurdelesi dualarla kesildi. Açilisa Vali Muammer Erol, Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk ve kurum müdürleri de katildi.

Kaynak: İHA