Edirne'de Seyyar Sandik Evlerinden Çikamayan Seçmenlerin Ayagina Gitti

Edirne’de sandiga gidemeyen yasli ve yatalak hastalar ile engelli vatandaslarin seyyar sandik ayagina gitti.

Edirne'de Seyyar Sandik Evlerinden Çikamayan Seçmenlerin Ayagina Gitti
Yurt genelinde vatandaslar sabah saat 08.00 itibariyla sandiga gitmeye basladi.

319 bin 723 seçmenin oy kullanacagi Edirne’de sandiga gidemeyen seçmenlerden talep edenlerin ayagina seyyar sandik götürüldü. Sandik kurulu baskani ve görevlilerin kimlik kontrolünün ardindan oy kullanma islemi gerçeklestirildi.

Felçli oldugu için oyunu evinde seyyar sandikta kullanan 74 yasindaki Sami Kaplan, oy kullanamayacagini düsünerek üzüldügünü ifade ederek, "Çok mutluyum oy kullandigim için. Biz müracaat ettik evde kullanmak için, kendim felçli oldugum için. Oy kullanamayacagim için üzülüyordum. Müracaatimiz kabul oldu ve çok rahat sekilde oy kullandim. Ülke için hayirli olmasini dilerim" dedi.



“Çok memnun kaldik”

Güllü Kaplan ise, esi evde oy kullandigi için mutlu oldugunu belirterek, "Esimin felçli raporu vardi. Seçmen listeleri açiklanmadan önce basvuru yapmistim. Basvurumuz kabul edildi ve bugün de sandik kurulu geldi. Esim ilk defa evde oy kullaniyor. Allah razi olsun, saglik hizmetlerimiz eve kadar geliyor. Oy kullanma islemi de bu sekilde oldugu için çok memnun kaldik" diye konustu.



“Milletimize hayirli olsun”

Yasadigi saglik sorunlari sebebiyle evden çikamadiklarini söyleyen Mehmet Tekin, esi Fatma Tekin’in evinde rahatça oy kullanma imkani bulduguna deginerek, "Esimin evde oy kullanmasi için sandik geldi. O da bugün oyunu kullandi. Biz de yardimci olduk ve böylelikle okula gitmekten kurtardilar bizi. Çünkü esimin saglik durumu sebebiyle bizim için zahmetli olacakti. Oyumuz milletimize hayirli olsun" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA