YSK Baskani Yener Açiklamasi 'Muharrem Ince'ye Verilen Oylar Geçerli Olarak Kabul Edilecek'

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Baskani Ahmet Yener, Muharrem Ince’nin cumhurbaskani adayligindan çekilmesine iliskin, “Kurulumuz yapmis oldugu toplanti sonucunda oy birligiyle sayin Muharrem Ince’nin cumhurbaskanligi adayligindan çekilmesinin birinci oylamadan sonra geçerli oldugu ve bu süreçte Ince’ye verilen oylarin geçerli oy olarak kabul edilmesi gerektigi sonucuna varilmistir” dedi.

YSK Baskani Yener Açiklamasi 'Muharrem Ince'ye Verilen Oylar Geçerli Olarak Kabul Edilecek'
YSK Baskani Yener, YSK’de basin mensuplarina yaptigi açiklamada, Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince’nin cumhurbaskani adayligindan çekilme dilekçesinin dün YSK’ye iletildigini hatirlatti.

Yener, YSK’nin bugün bir toplanti yaptigini belirterek, Ince’nin adayligina iliskin alinan karari söyle açikladi:

“Kurulumuz bugün yapmis oldugu toplanti sonucunda 6271 sayili Cumhurbaskanligi Seçimi Kanunu’nun 12. Maddesi’nde yapilan düzenlemede cumhurbaskani adayligindan aday listesinin Resmi Gazete’de ilanindan sonra yapilan çekilmelerin geçerli olmayacagina iliskin düzenleme ve 6271 sayili Yasa’nin ve 298 sayili Yasa’nin ilgili maddeleri degerlendirilmis ve Kurulumuz yapmis oldugu toplanti sonucunda oy birligiyle sayin Muharrem Ince’nin cumhurbaskanligi adayligindan çekilmesinin birinci oylamadan sonra 6271 sayili Yasa’nin 12. Maddesi uyarinca geçerli oldugu ve bu süreçte Ince’ye verilen oylarin geçerli oy olarak kabul edilmesi gerektigi sonucuna varilmistir.”

Seçimlerle ilgili tüm tedbirlerin alindigini vurgulayan Yener, seçimlerin Türk demokrasisine ve Türk halkina hayirlar getirmesini temenni etti.
Kaynak: İHA