Vali'den Eczacilar Ve Çiftçiler Günü Kutlamasi

Erzurum Valisi Okay Memis, 14 Mayis’ta kutlanan “Dünya Çiftçiler Günü” ve “Eczacilik Günü” vesilesiyle birer mesaj yayinladi.

Vali'den Eczacilar  Ve Çiftçiler Günü Kutlamasi
“Fedakar eczacilara basarilar dilerim”

Eczaciligin insanligin hastaliklarla verdigi mücadelede, tedavi sürecinin en önemli aktörlerinden biri oldugunu ifade eden Erzurum Valisi Okay Memis, “Kökeni, hastaliklarin tedavisinde ilaçlarin kullanilmaya baslandigi 3 bin yillik bir tarihe uzanan eczacilik meslegi, ülkemizde 14 Mayis 1839 tarihinde “Mektebi Tibbiye-i Adliye-i Sahane” ye bagli bir sinif açilmasiyla bilimsel egitim ile kurumsallik kazanmistir. Eczacilar, 184 yillik süre zarfinda halk sagligini korumak ve iyilestirmek adina etkin, nitelikli ve kesintisiz bir biçimde hizmet sunmaktadir. Eczacilar, saglik sisteminin en vazgeçilmez meslek gruplari arasinda yer almakta, en önemli halkalarindan birini olusturmaktadir. Eczacilar; ilaçlarin hazirlanmasi, saklanmasi ve reçete edilmesi hakkindaki bilgilerinin yani sira, ilaç olarak degerlendirilmesi gereken diger ürünler hakkinda da uzman olan kisidir. Ilaç üretiminden hastaya ulastirilmasina kadar her asamada yüksek görev bilinci ve hassasiyeti ile mesleklerini yürüten eczacilarimiz, herkesin kolay ulasabilecegi en yakin saglik danismani olarak, hasta ve hasta yakinlarina hizmet vermeye çalismaktadirlar. Bilimsel eczaciligin kurulusunun 184. yilinda, toplum sagliginin korunmasinda birinci basamak saglik çalisanlari olarak, hizmetlerini sürdüren tüm Eczacilarimizin, 14 Mayis Eczacilik Günü’nü içtenlikle kutlar, halkimiza fedakârliklarini esirgemeyen eczacilarimiza en derin muhabbetlerimi sunar, çalismalarinda üstün basarilar dilerim.” dedi.

“Vefakar çiftçilerimizin yanindayiz”

Çiftçilerin, topragi askla, emekle isleyip, alin teri ile harmanladigini belirten Erzurum Valisi Okay Memis, söyle dedi, “Geçimini topraktan saglayan, aldigi ürüne deger katarak onu bizlere ulastiran çiftçilerimizin emegi kutsaldir. Onlari hatirlamak için, Uluslararasi Tarim Üreticileri Federasyonu (IFAD) tarafindan, 1984 yilinda alinan bir karar dogrultusunda, 14 Mayis tarihi tüm ülkelerde oldugu gibi, ülkemizde de “Dünya Çiftçiler Günü” olarak kutlanilmaktadir. Tarlalara ekilen sadece tohum degildir, emektir, sevdadir, hayattir, gelecektir. Topraga düsen her tohum, onlarla hayat bulur. Çiftçilerimiz, ülkemizin kalkinmasinda, ekonomimizin büyümesinde, sofralarimiza ulasan türlü nimetin üretiminde alin teri dökerek, yogun emek sarf eden kesimlerin basinda gelmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, “Milli ekonominin temeli ziraattir” sözleriyle, tarim sektörünün ülkemiz ekonomisinin temel tasi oldugunu belirtmistir. Tarim ve hayvancilikta her kademede çalisan vefakâr çiftçilerimizin; üretim ve verimliligin artirilmasi için, hak ettikleri seviyeye ulastirilmalidir. Ilimizde tarim ve hayvanciligin kalkinmasi büyük bir önem tasimaktadir. Bu alandaki yatirimlari destekleyici çalismalarimiz her yil artarak devam etmektedir. Bu vesileyle, nasirli elleriyle topragi yogurup, alin terini eksik etmeyen, soframiza gelen her türlü nimette büyük payi olan ve emeklerini, üretime dönüstüren tüm çiftçilerimizin, “14 Mayis Dünya Çiftçiler Günü’nü” içtenlikle kutluyorum. Bol kazançli, bereketli, saglikli bir yil geçirmelerini temennisiyle sevgi ve saygilarimi sunuyorum.”
Kaynak: İHA