Türkiye'nin Yerli Otomobili Togg Siirt'te Yogun Ilgiyle Karsilandi

Türkiye’nin yerli otomobili Togg’un, Siirt’te tanitimi yapildi. Vatandaslar, milli araca yogun ilgi gösterdi.

Türkiye'nin Yerli Otomobili Togg Siirt'te Yogun Ilgiyle Karsilandi
Siirt Valisi Osman Hacibektesoglu esiyle beraber Togg ile valilik önünde hatira fotografi çektirdi. Ardindan araç, 15 Temmuz demokrasi meydaninda vatandaslara tanitildi.

Araçla ilgili düsüncelerini belirten Siirt Valisi Osman Hacibektasoglu, Türkiye, artik kabugunu kirdigini, yeni gelen nesil çok daha basarili olacagini söyledi.

Bilgi ve teknoloji çaginda Türkiye’nin çok daha ileriye gidecegini belirten Vali Hacibektasoglu, "Togg’da bunun isaretlerinden biri. Gerçekten gurur duyuyoruz. Koro halinde olmaz dendi. Gerek sektör olsun gerek disardaki insanlar olsun herkes nasil olabilir olmaz dedi ama cumhurbaskanimizin kararliligi ve Türkiye’nin cesur girisimcileri ve kendini basarilariyla ispatlamis Türkiye ve dünyadaki mühendisler bunu basardilar. Gerçekten çok gurur duyuyoruz. Hayirli ugurlu olsun. Birinci Togg bugün Siirt’te geldi. Onlarcasini, yüzlercesini, binlercesini önümüzdeki günlerde Siirt’te görecegiz. Çok gururluyuz” dedi.

Bugün Siirt için tarihi bir gün oldugunu ifade eden Özgür Eker ise, milli ve yerli Togg’un Siirt’te 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda oldugunu kaydetti.

Vatandaslarin yogun bir ilgisi oldugunu aktaran Eker, "Türkiye yüzyilina girerken Siirtli vatandaslar olarak ülkemizin gururu yerli ve milli aracimizi görmek için toplanmis bulunmaktayiz. Çok büyük bir mutluluk içerisindeyiz. Dizayn olarak çok iyi. Özellikle elektrikli araç sinifinda dünyada sayili bir araç. Özellikle renkler olarak da çok güzel. Hem internette hem de canli olarak gördügümüz bu aracimiz su anda çok mükemmel. Ilk firsatta imkanlarimiz oldugu anda sabirsizlikla almayi bekliyoruz” diye konustu.



“Farkli ve tarifi olmayan bir gururu yasiyoruz”

Türk halki olarak büyük gurur yasadiklarini söyleyen Nurten Temiz, tarifi olmayan bir gururu yasadiklarini dile getirdi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür ettigini aktaran Temiz, "Düne kadar hayalini bile kuramadigimiz birçok hayali gerçeklestirdi. Buradan ona sonsuz tesekkür ediyoruz. Araci inceledim, bindim. Su anda kullandigim araçlardan bin kat daha güzel. Kullandigim aracim var ama Togg için de ismimi yazmistim sira daha bana gelmedi ama gururla bekliyoruz insallah. En kisa zamanda Siirt caddelerinde yerli ve mlii aracimizi sürmeyi rabbim nasip etsin” seklinde konustu.

Kaynak: İHA