Söke Ovasi'nda Bu Yil Yaklasik 330 Bin Dekar Pamuk Ekimi Yapilacak

1946 yilinda dünyada ilan edilen, Türkiye’de 1984 yilindan itibaren kutlanmaya baslanan Dünya Çiftçiler Günü her yil 14 Mayis’ta kutlaniyor. Sökeli çiftçiler 14 Mayis genel seçimleri nedeniyle kutlama etkinligini bir gün öne çekti. Söke Ziraat Odasi tarafindan Atatürk büstüne çelenk sunumu yapildi.

Söke Ovasi'nda Bu Yil Yaklasik 330 Bin Dekar Pamuk Ekimi Yapilacak


Çelenk sunum töreninde yeni pamuk sezonunun baslamasi ile ilgili konusan Söke Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Tanyeri, Söke Ovasi’nda bu yil 330 bin dekar alanda pamuk ekimi yapilmasini beklediklerini ifade etti.



Ekimlerin hizli bir sekilde devam ettigini belirten Söke Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Tanyeri, bu ay sonuna kadar ekimlerin tamamlanacagini söyledi.

Havalarin ekim sartlarina uygun hale gelmeye basladigini belirten Mustafa Tanyeri, “Insallah hatasiz, kazasiz, bol bereketli bir yil olur” dedi.



330 bin dekar civarinda alana pamuk ekimi yapilacagini tahmin ettiklerini belirten Söke Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Tanyeri; geçen yil bugday ekim alani fazla oldugundan 260 bin dekar alanda pamuk ekimi yapildigini, bu yil pamuk ekiminin geçen yila göre artis gösterdigini söyledi.



Girdi maliyetlerinin yüksek olmasinin pamuk üreticisini zorlamaya devam ettigini bu nedenle yeni sezona sikintili basladiklarini ifade eden Mustafa Tanyeri; ne sartlarda olursa olsun, üreticilerin üretime devam edecegini söyledi.



“Her parsele iki su”

Bu yil su sikintisinin yasanmayacagini umduklarini belirten Mustafa Tanyeri, her parsele iki suyun verilecegini söyledi.

‘Son yagislarla barajlarda su durumunun biraz daha iyi bir seviyeye geldigini biliyoruz’ diyen Mustafa Tanyeri; “Iki suyu tamamladiktan sonra eger barajlarda su durumu iyi olursa üçüncü su da verilecek. 2021 yilinda iki su iler pamuk üretmistik. Hatta 2021 yilinda bugday ekili alanlara sadece tav suyu verilebilmisti. Ama bu yil her parsele iki su verilecek"dedi.

Kaynak: İHA