Seferihisar'da 44 Bin 713 Kisi 130 Sandikta Oy Kullanacak

14 Mayis’ta yapilacak olan Cumhurbaskanligi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, 44 bin 713 Izmir Seferihisarli seçmenin toplam 130 sandikta oy kullanacagini animsatan AK Parti Seferihisar Ilçe Baskani Ahmet Aydin, seçmen sayisindaki artisa dikkat çekti.

Seferihisar'da 44 Bin 713 Kisi 130 Sandikta Oy Kullanacak
AK Parti Seferihisar Ilçe Baskani Ahmet Aydin, ilçe baskanliginda Cumhurbaskanligi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine saatler kala okul sorumlulariyla bir toplanti yapti. Seçim gününe dair hazirliklarin masaya yatirildigi toplantida okul sorumlularina hitap eden Baskan Aydin, Seferihisar’daki seçmen artisina dikkat çekti.

2019 mahalli idareler seçiminde 33 bin 238 seçmenin bulundugunu belirten Baskan Aydin, "Yerel seçimlerde 21 mahallede, 109 sandikta 33 bin 238 seçmenin oy kullanmasini beklenirken, bugün ise seçmen sayimiz 44 bin 713. Seçmen sayisinda yüzde 35’e yakin bir artis söz konusu. Bu normal bir artis degil. 2019 yerel seçimlerde seçim koordinasyon merkezinin basinda yer alan Fadime Sibel Yilmaz arkadasimiz ara vermeden çalismalarini bu seçimlere tasidigi için bu artistan olumsuz olarak etkilenmedik" dedi.



"570 kisiyle seçim gününe haziriz"

Okul sorumlularindan gelen sorulari da yanitlayan AK Parti Seferihisar Ilçe Baskani Ahmet Aydin, seçim günü 570 kisinin sandik sorumlusu olarak görev yapacagini, kat sorumlulari ve müsahitlerle beraber bu rakamin artacagi bilgisini verdi.

Seçim tarihini beklemeden 1 yil önceden sandik sorumlularinin belirlendigini belirten Baskan Aydin, "Seferihisar’da sandik görevlilerini ilçe seçim kuruluna bildiren ilk parti biz olduk. Gruplar halinde daha seçim tarihi belirlenmeden basladigimiz egitimlere seçim döneminde de hiz verdik. 14 Mayis Pazar günü gerçeklesecek Cumhurbaskanligi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde 570 kisi sandik sorumlusu olarak görev üstlenecek. Avukatlarimiz, okul sorumlularimiz, kat görevlilerimiz, müsahitlerimiz de görevlerine hazir. Gönüllü üyelerimizin katilimi ile 14 Mayis 2023 Pazar günü sandik basinda tam kadro hazir bulunacagiz” dedi.

Kaynak: İHA