Rize Turizmin Kararlari Turizmin Merkezinde Alinacak

Rize’nin turizminin gelismesi için verilecek kararlar için yapilan Turizm Koordinasyon merkezi açildi.

Rize Turizmin Kararlari Turizmin Merkezinde Alinacak
Rize’nin turizmi için alinacak kararlarin ortak bir noktada olmasi için yapilan çalismalar neticesinde Rize’nin merkezinde bulunan turizm merkezlerinden biri olan Çay Çarsisindaki dev çay bardaginda Rize Belediyesi Turizm Koordinasyon Merkezinin açilisi yapildi. Kentte bulunan turizmciler Koordinasyon merkezinde bir araya gelerek kararlar alacak.

Açilis konusmasinda bulunan Rize Belediye Baskani Rahmi Metin, turizm merkezinin kurulmasindaki önemi belirterek, “Biz ’Çay bardagindaki iki kati ne yapabiliriz?’ diye düsündük. Biz her zaman bir eksiklik görüyorduk. Rize’nin turizmi ile ilgili su sikintiyi görüyorduk. Dernekler kuruluyor. Münferit zamanlarda kurulmus dernekler ise sonradan kurulmus dernekler arasinda barikatlar olur. Önce üye olanlarla sonra üye olanlar arasinda barikatlar olur. Büyük isletmelerle küçük isletmelerin turizme farkli bakis açilari oldugu için barikatlar olur. Biz hep söyle diyoruz. Rize zaten küçük bir il ama nitelikleri açisindan, nüfusu açisindan etkili bir il. Rize artik havaalanina kavusmus seferlerini bekliyor. Burada çok hizli hareket edebilmek lazim. Bunu bazen sadece kamunun hareketliligi ile yapamiyorsunuz. Bir turizm merkezinin seri hareketliligi ile daha çabuk kararlar verebilirsiniz. Havaalaninin buraya getirecekleri ile ilgili bu cografyanin nitelikli pazarlanmasi ile ilgili. Biz kitle turizmi degil, biz nitelikli turizm yaparsak buradan iyi gelir elde ederler. Yoksa Rize kitle turizmine uygun bir yer degil sadece tüketiriz. Sonra degerlerimiz tüketilince de 20-30 yil sonra buradan çekilmeye baslarlar. Nitelikli turizm için burada bulunan arkadaslar sabah aksam düsüncesi turizm olacak” seklinde konustu.

Is birligine ve koordinasyonu güçlendirme adina Rize için iyi bir baslangiç olacagini ifade eden Il Kültür Turizm Müdürü Esra Alemdaroglu ise “Burada turizmin tüm paydaslarini kamu kurum ve kuruluslarindan yerel yönetim, üniversitemiz, STK’larimiz ile bir araya gelip turizm ile ilgili alacagimiz kararlari alacagimiz süreci degerlendirecegimiz bir merkezimiz olacak. Is birligine ve koordinasyonu güçlendirme adina böyle bir yerin olmasi Rize’miz adina da güzel bir baslangiç” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA