Özel Tasarladiklari Kiyafetlerle Sahnede Yer Aldilar

Çagfen Koleji, Moda ve Tasarim Kulübü’nün düzenledigi Iz Birak’ma defilesinde ana rol üstlenen ögrenciler, özel tasarladiklari kiyafetlerle sahnede yer alirken, siddete maruz kalan kadinlari plastik makyajla sahneleyen ögrenciler kadina yönelik siddet olaylarina dikkat çekti ve önemli bir çagrida bulundu.

Özel Tasarladiklari Kiyafetlerle Sahnede Yer Aldilar
Çagfen Koleji, ögrencileri ile birlikte önemli bir sosyal sorumluluk projesini daha gerçeklestirdi. Moda ve Tasarim Kulübü tarafindan düzenlenen Iz Birak’ma defilesinde, kadinlara yönelik siddetin nasil izler biraktigi, siddet olaylarinin topluma nasil yansidigi vurgulanarak farkindalik olusturuldu.

Ögrencilerden siddete karsi sarsici defile

Büyük bir katilimla Haller Gençlik Merkezi’nde Midas toplanti salonunda gerçeklesen etkinlikte ilk olarak ögrencilerin hazirladigi drama, müzik konseri ve dans gösterilerinde kadinlara yönelik siddet olaylari ele alindi. Düzenlenen defilede ögrenciler çesitli kiyafetleri yeniden düzenleyerek veya sifirdan tasarladiklari kiyafetlerle, yüzlerinde darp edilme görüntüsü veren makyajlariyla podyumda yürüdüler. Bu defileyle kadinlara yönelik siddet olaylarina karsi çagrida bulunan ögrenciler ve ögretmenleri takdir topladi.

“Farkindalik artisina katki sunmaliyiz”

Çagfen Koleji Kurucu Temsilcisi Serkan Can Zengin, bu zamana kadar Türkiye Cumhuriyetine hizmet etmis, bu nesilleri yetistirmis ve bizlere annelik, eslik, arkadaslik yapmis tüm kadinlara tesekkür etti. Zengin, “Çagfen Koleji Anadolu Lisesi ögrencilerimiz hazirladigi bu defilede toplumdaki farkindalik artisina katki sunmak ve kadinlara yönelik siddet olaylarina karsi durmanin önemine dikkat çekmek istediler. Bu düsüncelerinden ve emeklerinden dolayi hepsini tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA