Köycegizli Ögrenciler 'Deniz Kaplumbagalari' Hakkinda Bilgilendirildi

Mugla’nin Köycegiz ilçesinde ‘Mavi Yesil Okullar Projesi’ çerçevesinde ögrencilere caretta caretta kaplumbagalari hakkinda bilgi verildi.

Köycegizli Ögrenciler 'Deniz Kaplumbagalari' Hakkinda Bilgilendirildi


Köycegiz Beyobasi Mahallesi’nde bulunan ilkokulda ögrencilere yönelik, Mavi Yesil Okullar projesi çerçevesinde Deniz Kaplumbagalari Arastirma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) isbirligi ile ’Caretta Caretta Deniz Kaplumbagalarini Taniyalim’ içerikli bir çevre egitim konferansi düzenlendi.

Mugla Mavi Yesil Okullar Projesi etkinlikleri çerçevesinde verilen egitimle, deniz kaplumbagalarinin yasam süreçleri ve korunmasi, doga ve çevre bilinci olusturma, ögrencilerde çevre sevgisi asilanmasi hedefleniyor.

Mugla Il Milli Egitim Müdürlügü ve DEKAMER arasinda gerçeklestirilen egitimde isbirligi protokolü çerçevesinde planlanan çevreci egitimde ögrencilere caretta carettalarin yasam döngüleri; ekolojik ihtiyaçlari, kirletici unsurlarin ekolojik dengeye etkileri, örneklerle gösterildi. Slayt ve video sunumlariyla gerçeklestirilen caretta carettalarin tanitildigi egitime ögrenciler büyük bir ilgi gösterdi.
Kaynak: İHA