Kayseri'de Okul Müsabakalarinda Bir Ilk Açiklamasi Karakucak Güres Müsabakalari Basladi

Kayseri’de okullarin katilimiyla düzenlenen müsabakalara ilk defa karakucak güresi de eklendi. Ögrenciler, rakiplerini mindere sermek için ter dökerken, Il Gençlik ve Spor Müdürü Ali Ihsan Kabakci, "Türk sporunun ve güresinin altyapisi olmaya devam edecegiz" dedi.

Kayseri'de Okul Müsabakalarinda Bir Ilk Açiklamasi Karakucak Güres Müsabakalari Basladi
Kayseri’de her egitim ögretim yilinda onlarca bransta düzenlenen okullararasi spor turnuvalarina bir yenisi daha eklendi. Güresin gençler arasinda yayilmasini saglamak amaciyla bu yil ilk kez Karakucak Güres Müsabakalari gerçeklestirildi.

Etkinlik, turnuvaya katilan ögrencilerin rakipleriyle minderde kiyasiya rekabetine sahne oldu.

"Türk sporunun ve Türk güresinin altyapisi olmaya devam edecegiz"

Il Gençlik ve Spor Müdürü Ali Ihsan Kabakci, Kayseri’de sportif anlamda çok yogun çalismalarin ve gelismelerin oldugunu söyleyerek, "Birçok bransi hizli bir sekilde spor yapmaya, okul sporlarin da bu isi heyecanla sürdürmeye aday çocuklarimiz nezdinde gerçeklestiriyoruz. Bugün itibariyle de basta geleneksel spor dallari içerisinde olan ve bir federasyon bünyesinde bütünlesen güres, kisa salvar güresi, karakucak güresi gibi branslari da insallah çalismalarimiz içerisinde sürdürüyoruz. Okullar arasi müsabakalar nezdinde de baslattik. Hedefimiz bizim buralarda da geleneksel spor dallari olarak çocuklarimiza ve gençlerimize bu bransi yayginlastiracagiz. Antrenörlerimiz ve egitmenlerimiz var. Bizi biz yapan degerler, kadim medeniyetimizin özellikleri içerisinde bulunan sportif ve kültürel tüm etkinlikler de var olmamiz için yaptigimiz çalismalar. Bizim de geleneksel sporu daha öne çikaracak ve Türk milletinin en büyük siari güresin altyapisi olan ve bu altyapi da Kayseri’de ilçeleriyle birlikte geçmiste de önemli bir yer tutan karakucak güresleri basta olmak üzere diger güres çesitlerini de ilimizde yayginlastiracagiz. Bunda da ne gerekiyorsa çalismalarimizi yaptik. Daha fazla sporcularimizi burada bulusturacagiz. Bu konuda da Türk sporunun ve güresinin altyapisi olmaya devam edecegiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA