Izmir'deki 'Kökünü Kurutma' Operasyonu'nda 260 Tutuklama

Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun kente gelerek bizzat koordine ettigi Izmir merkezli Kökünü Kurutma Operasyonu’nda gözaltina alinan 310 süpheliden 260’i tutuklandi.

Izmir'deki 'Kökünü Kurutma' Operasyonu'nda 260 Tutuklama
Izmir’de 9 Mayis sabah saat 04.15 itibariyle uyusturucuyla mücadele çerçevesinde Türkiye genelinde 56’nci Izmir’de ise 2’nci ‘Kökünü Kurutma Operasyonu’ gerçeklestirildi.

Izmir Emniyet Müdürlügü Çevik Kuvvet Sube Müdürlügünde gerçeklestirilen basin toplantisina Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun yani sira Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Baskani Dr. Ibrahim Seydiogullari, Izmir Emniyet Müdürü Mehmet Aktas, Izmir Il Jandarma Komutani Tuggeneral Osman Kiliç ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutani Tugamiral Serkan Tezel katildi.

Yaklasik 7-8 aydir yapilan çalismalarin ardindan bu sabah saatlerinde dügmeye basilan ‘Kökünü Kurutma Operasyonu’na iliskin açiklamalarda bulunan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Hem polisimiz hem de jandarmamiz 56’inci Kökünü Kurutma operasyonunu gerçeklestiriyor. 2 bin 280 arkadasimizin katilimiyla; 1 helikopter, 35 narkotik köpegi ve teknik cihazlarla operasyon gerçeklestiriliyor. Hedeflerimizden 332’si polis, 30’u da jandarma bölgesindedir. Toplam 362 imalat, ticaret ve yöneticilik suçundan kaynakli süphelilere yönelik operasyon yapiyoruz. Yaklasik 7-8 aydir Izmir Cumhuriyet Bassavciligi ile ortak yürüttügümüz ve gizli sorusturmaci marifetiyle yaptigimiz bu operasyonda 310 süpheli gözaltina alindi” dedi.



260 tutuklama

Gözaltina alinan süpheliler emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilirken, hakim karsisina çikan süphelilerden 260’i tutuklandi.
Kaynak: İHA