Isviçreli Çift, Çok Özledikleri Torunlarina Kavusmak Için Pedal Çeviriyor

Isviçre’den uçakla Türkiye’ye gelen, ülkenin kültürünü taniyip Amasya’daki kizini, damadini ve torununu ziyaret etmek için Izmir’den bisikletleriyle yola çikan çift Yozgat’ta mola verdi.

Isviçreli Çift, Çok Özledikleri Torunlarina Kavusmak Için Pedal Çeviriyor
Amasya’nin Gümüshaciköy ilçesinde yasan kizi, damadi ve torunlarini ziyaret etmek için Isviçre’den uçakla Izmir’e gelen Jörg Witschi (63) ve esi Francoise Witschi (61) 25 Nisan Sali günü bisikletleriyle yola çiktilar. Izmir’den hareket eden çift, Mugla, Antalya ve Kapadokya’da tarihi ve kültürel yerleri gezerek yaklasik 20 günün sonunda Yozgat’a ulasti. Hem Amasya’daki kizi ve damadini ziyaret etmek hem de Türk kültürünü tanimak için bisikletleriyle yola koyulan çift, Yozgat’ta mola verdikten sonra Çorum’un Bogazkale ilçesini de gezerek Amasya’ya akrabalarinin yanina geçecek.

Yolculuk boyunca bulunduklari sehirlerde kamp yaparak ya da otellerde kalarak konaklayan Isviçreli çift, en çok Türk yemeklerine hayran kaldi. Isviçreli çifti bisikletleriyle yolda görenler hem öz çekim yapiyor hem de çiftle sohbet etmeyi ihmal etmiyor.

Yaklasik 20 gündür bisikletle yolda olduklarini söyleyen Francoise Witschi, “Isviçre’den uçakla Izmir’e geldik. Izmir’den Antalya’ya ve oradan da Nevsehir Kapadokya’ya geldik. Yozgat’ta bir gece kalip Bogazkale’yi gezecegiz. Sonra da Gümüshaciköy’e gidecegiz. Orada kizim ve Türk damadim, torunum var. Onlari çok özledim. Türkiye’yi çok seviyoruz. Bizi yolda görenler mutlaka selamliyor ve özellikle kahvalti ve yemek konusunda israr ediyorlar. Kahvalti ve yemegi çok seviyoruz. Bazen yerimiz müsaitse çadirda kaliyoruz, bazen de otellerde konakliyoruz. Yozgat’ta üsüdük çok soguk burasi. 25 Nisan’dan bu yana bisikletle yollardayiz. Türk kültürünü taniyoruz. Insanlari çok samimiler” dedi.

Kaynak: İHA