Hobi Olarak Basladigi Meslegin Son Ustalarindan

Kastamonu’da 41 yasindaki deri ustasi, unutulmaya yüz tutmus meslegini senelerdir sürdürüyor. Her gün dükkanini ilk günkü meslek askiyla açan deri ustasi, meslegi devredecek çirak bulamiyor.

Hobi Olarak Basladigi Meslegin Son Ustalarindan
Kastamonu’da yasayan 41 yasindaki Fahrettin Karaköse, hobi olarak derilerden ürünler yapmaya basladi.

Bir süre sonra deri ustaligini meslegi haline getiren Karaköse, kendi is yerini açti. Her gün dükkaninin kapisini ilk günkü meslek askiyla açan Karaköse, ham deriden cüzdan, biçak kilifi, silah kilifi, çanta gibi aksesuarlar yapiyor. Kendisinin meslegin son ustalarindan oldugunu ifade eden Karaköse, yetistirecek çirak bulamadigini ifade etti.



“Çirak bulmakta zorluk çekiyoruz”

Daha iyi ustalar yetistirmek istedigini ifade eden Karaköse, “Dericilik bende bir hobiydi. Insanlik da ilk deriyle basladi, ben de bu ise yöneldim. Çünkü müthis bir is. Deriye dokunmak, özellikle el isçiligi çok güzel bir sey. Çirak bulmakta zorluk çekiyoruz. Insanlarin geçim sikintisi oldugundan, çocugunu bir ise verdiklerinde bir seyler getirmelerini bekliyorlar. Yani bizim de öyle pek bir imkanlarimiz yok. Malum girdiler çok pahali. Kullandigim ham maddeleri bulmakta da zorluk çekiyorum, Istanbul, Izmir, Ankara gibi yerlerden temin ediyoruz. El isi isteyen ürünlerin fiyatlari da pahali oluyor. Cüzdan, biçak kilifi, silah kilifi, çantalar yapiyorum, bunlarin islemesi boyamasi tüm islemi bana ait. Benim en büyük istegim, bu isi daha iyi bir yere getirip, daha iyi ögrenciler, ustalar yetistirmek” dedi.

Kaynak: İHA