Hatay'da 40 Yillik Emegi Moloza Dönen Kadin, Gözyaslarina Boguldu

Depremde 40 yillik birikimi enkaza dönen Hatice Gönültas, 3 ay sonra geldigi evinin molozlarini görünce gözyaslarina boguldu.

Hatay'da 40 Yillik Emegi Moloza Dönen Kadin, Gözyaslarina Boguldu
6 Subat’taki Kahramanmaras merkezli depremlerden en çok etkilenen kent Hatay oldu. Kentin Antakya, Defne, Kirikhan ve Samandag ilçelerinde binlerce bina yikildi veya agir hasar aldi. 60 yasindaki Gönültas, 40 yillik birikimleriyle aldigi dairesini kiraya verip, Kirikhan’da köy evinde yasamaya basladi.

Gönültas’in dairesinde kiracisinin bulundugu apartman 6 Subat’taki depremde yikildi. Bir çok kisinin hayatini kaybettigi apartmanda Gönültas, yeni evli Suriyeli bir çift olan kiracisina ulasamadi. Aylar sonra mahallesine gelen Gönültas, enkazi kaldirilan apartmanin molozlarini görünce gözyaslarini tutamadi. Evinden sadece duvar parçalarinin kaldigini dile getiren Gönültas, kiracisi yeni evli Suriyeli çifti hatirlayinca yine hüzünlendi.

"Hatiralarim, arkadaslarim yok"

Yasadiklarini gözyaslari içinde anlatan Gönültas, "Evimin depremde yikildigini ögrendim. Daha yeni evli bir kiracim vardi, bebekleri de olmustu. Onlardan bir daha haber alamadim. Vefat ettiler herhalde. Depremle birlikte 40 yilik emegimizde gitti. Her yer bom bos. Çok kötü bir duygu. Burada yasayanlar artik yoklar. Çok güzel bir yerdi buralar hep umutla sevinçle heyecanla gelirdik. Burasi bizim dogum büyüdügümüz yer. Buralar eskiden çok güzeldi, kalabalikti, dogup büyüdügümüz yerlerdi. Suan hatiralarim arkadaslarim yok. Çocuklar yok. Hiç kimse yok. Allah kimseye yasatmasin" diye konustu.

Kaynak: İHA