Emniyet Kemerinin Önemi Simülasyon Ile Anlatildi

Manisa’nin Turgutlu ilçesinde Karayolu Güvenligi ve Trafik Haftasi nedeniyle ‘Bu yolda sana çok güveniyoruz’ mottosu ile düzenlenen etkinlikler devam ediyor.

Emniyet Kemerinin Önemi Simülasyon Ile Anlatildi
Turgutlu 15 Temmuz Demokrasi Sehitleri Alaninda düzenlenen programda Manisa Il Emniyet Müdürlügünden gönderilen simülasyon araci ile emniyet kemeri takmanin önemi vurgulandi.

Turgutlu’da Ilçe Trafik Sube ve Jandarma ekipleri tarafindan emniyet kemeri takmanin önemi simülasyon araci ile uygulamali olarak ögrencilere ve vatandaslara anlatildi. Simülasyon aracina binen vatandaslar, emniyet kemerinin takili olmasinin ne kadar önemli oldugunu ve ters dönen araçta hayat kurtardigini söyledi.



Persembe günü saat 11.00-16.00 arasinda gerçeklesen programa 350 ögrencinin yani sira vatandaslarda büyük ilgi gösterdi. 5 kilometre hizla 360 derece dönebilen araçta ögrenciler ve vatandaslar, emniyet kemerinin ne kadar önemli oldugunu, ters dönen araçta hayati nasil kurtardigini deneyimleyip ögrendi. Yapilan açiklamada emniyet kemerinin can kayiplarini yüzde 45, agir yaralanmalarin ise yüzde 60 kadar azalttigi bildirildi.

Kaynak: İHA